Nieuwscentrum

dec 05, 2017

Heerlijk gezonder koken met de Airfryer XXL

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

  

Bij Philips ontwikkelen we producten en oplossingen die consumenten helpen om zelf een actieve rol te spelen in hun eigen gezondheid en aan het roer te staan van hun persoonlijk welzijn; om zo het meeste uit het leven te halen. Gezond leven betekent natuurlijk niet dat we niet mogen genieten van lekker eten. De nieuwe Airfryer XXL is precies ontwikkeld om mensen te helpen gemakkelijk gezonde thuisbereidde maaltijden elke dag klaar te maken – een mooi voorbeeld van onze missie om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren door innovaties die echt een verschil maken. 

 

Gezonder koken, de droom van elke foodie? Meer en meer groeit het bewustzijn om minder vet te eten, maar toch willen we blijven genieten van lekker eten. Wij vroegen aan Martin Senders, ook gekend als The Philips Chef, of het mogelijk is lekker en gezond te koken.

 

“Mensen willen steeds gezonder leven en zijn bewuster bezig met wat ze eten. Daarom is het fantastisch dat je met een Airfryer gezonder op basis van lucht in plaats van olie kan frituren. Dankzij deze bereidingswijze kook je automatisch gezonder. Vet dat aanwezig in vlees, kip, frietjes, valt dankzij de TwinTurbostar technologieonderaan in de QuickClean-mand en blijft daar behouden.”

Sandra Bekkari Philips Airfryer

Niet enkel het gezondheidsaspect is volgens Martin een voordeel. Ook de ellende die bij frituren komt kijken (geurhinder en vettig frituurpan) is verleden tijd: binnen een handomdraai is het toestel weer schoon, alle verwijderbare onderdelen kunnen in de vaatmachine en de bekende frituurgeur is verdwenen. “Persoonlijk vind ik ook de veelzijdigheid van het toestel een pluspunt”, vult Martin aan. “Het is niet alleen een frituurpan, maar je kan er bijvoorbeeld ook groenten in wokken, –vlees in grillen, of er zelf een taart in bakken. De veelzijdigheid van dit toestel is echt bijna onbeperkt. ’s Morgens maak je er je ontbijt in klaar door er broodjes of eieren in te bakken, en ’s avonds bak je er gewoon je vlees, kip, of vis met groentjes in.” 

 

Maar is het wel mogelijk om in een land waar minstens wekelijks frietjes op tafel staan, mensen te overtuigen om in de Airfryer frietjes te gaan bakken? “Jazeker, want de smaak die blijft gewoon optimaal”, vertelt Martin. “Uiteraard smaken frietje uit de Airfryer wat anders dan die gebakken in een frituurketel, maar de smaak bevalt veel mensen. Sommigen vinden het zelfs lekkerder, omdat je de aardappel goed proeft. De olie van voorgebakken frietjes wordt minder opgezogen waardoor je veel meer smaak proeft. Daarnaast blijven de gerechten en snacks net zo knapperig en goudbruin. Niet iedereen houdt natuurlijk van heel krokante frieten, daarom kan je met de Airfryer zelf bepalen hoe krokant je het maakt. Hoe langer je de frieten erin laat bakken, hoe krokanter ze worden. 

 

Maar, hoe werkt zo’n Airfryer eigenlijk? “Dankzij de unieke combinatie van snel en precies circulerende hete lucht, een optimale temperatuurbalans en een grillelement kun je gerechten frituren, roosteren, bakken of grillen. De unieke Rapid Air-technologie maakt uitsluitend gebruik van lucht waardoor het veiliger is en je de gekende frituurgeur minder ruikt. Dankzij de Twin TurboStar-technologie wordt vet actief verwijderd.”

 

Over zijn favoriete gerecht uit de Airfryer, zegt Martin: “Eén van mijn lievelingssnacks uit de Airfryer zijn de groentechips. Superlekker en in slechts 8 minuten beetgaar. Tijdens een ontmoeting met Sandra Bekkari, proefde ik haar variant van de chips. Een echte aanrader!”

 

Voor meer recepten, ga naar: The Philips Chef

Delen op sociale media

Onderwerpen

Auteur

Martin Senders - The Philips Chef

The Philips Chef

Martin Senders is sinds 2015 The Philips Chef. Van oorsprong Eindhovenaar, met een grote passie voor koken. Martin ontwikkelt recepten om te bereiden met Philips keukenapparatuur. Het is zijn missie om het voor consumenten eenvoudig te maken om elke dag een lekkere gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Voor meer kookplezier, volg Martin op zijn Facebook pagina of website.

Follow me on

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.