Nieuwscentrum

14 november 2017

Nieuw onderzoek: Philips Azurion-platform voor beeldgeleide therapie biedt aanzienlijke voordelen op gebied van klinische werkstromen en gebruiksgemak voor personeel

  • Uit twee jaar durend onderzoek* bleek dat toepassing van Azurion-platform leidde tot aanzienlijk snellere ingrepen, kortere voorbereidings- en verwerkingstijden in het laboratorium en meer gebruiksgemak voor medisch personeel.
  • Verbeteringen maken het mogelijk om één patiënt extra per interventielaboratorium per dag te behandelen, wat overeenkomt met honderden patiënten per laboratorium per jaar.
  • Azurion is in februari 2017 op de markt gebracht en is ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende ziekenhuizen over de hele wereld. Met dit innovatieve platform kunnen artsen eenvoudig en trefzeker een scala aan gangbare en complexe ingrepen verrichten, en ervoor zorgen dat interventielaboratoria optimaal presteren en er eersteklas zorg wordt verleend

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldwijde markleider op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een uitgebreid, twee jaar durend onafhankelijk onderzoek naar de voordelen op het gebied van klinische werkstromen van Azurion, het nieuwe Philips-platform voor beeldgeleide therapie. Voor het onderzoek zijn in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein bijna 800 ingrepen bij patiënten geanalyseerd om de effecten van het Azurion-platform te evalueren. Uit de gegevens bleek dat het gebruik van Azurion door medisch personeel heeft geleid tot aanzienlijke tijdsbesparingen voor het ziekenhuis, waaronder een vermindering van de gemiddelde interventieduur van 17 procent, een vermindering van de gemiddelde voorbereidingstijd voor patiënten in het laboratorium van 12 procent, en een vermindering van 28 procent van de gemiddelde verwerkingstijd in het laboratorium na de ingreep.

 

“Aangezien het gebruik van beeldgeleide therapieën blijft toenemen, moeten nieuwe systemen eenvoudig en intuïtief te gebruiken zijn, zodat medisch personeel snel en efficiënt ingrepen kan uitvoeren”, aldus dr. Marco van Strijen, interventieradioloog in het St. Antonius Ziekenhuis. “Dankzij het Azurion-systeem hebben we onze werkstromen zo kunnen aanpassen dat we nu meer patiënten per dag en dus ook per week en per jaar kunnen verwerken, zonder concessies te doen aan de patiëntveiligheid en de zorgkwaliteit.”

 

De met behulp van Azurion gerealiseerde verbeteringen stellen het St. Antonius Ziekenhuis in staat om één extra patiënt per dag te behandelen (op een gemiddelde van 6 tot 8 patiënten per dag), zodat er uiteindelijk honderden patiënten extra per jaar kunnen worden geholpen. De kortere voorbereidings- en verwerkingstijden in het laboratorium en de sneller uitgevoerde ingrepen hebben geleid tot een verbetering van de tevredenheid onder personeel, onder meer omdat er minder geplande casussen buiten normale werktijden moesten worden afgerond. Het St. Antonius Ziekenhuis, waar ruim 93.000 patiënten per jaar worden behandeld, was een van de eerste ziekenhuizen waar het Azurion-platform werd geïnstalleerd en nam deel aan dit uitgebreide onderzoek om de effecten van het nieuwe platform en de bijbehorende klinische werkstromen op de desbetreffende afdeling te beoordelen.

 

“Ziekenhuizen hebben te maken met een moeilijk te voorspellen en toenemende zorgvraag, en hadden een oplossing nodig die effectieve klinische en operationele verbeteringen biedt”, aldus Ronald Tabaksblat, Business Leader Image Guided Therapy Systems. “Nog geen jaar na de officiële introductie van Azurion zijn we zeer te spreken over deze indrukwekkende resultaten, die duidelijk aantonen hoe Azurion met geavanceerde technologie en flexibele werkstromen ziekenhuizen kan helpen de bedrijfsvoering en patiëntenzorg te optimaliseren.” 

Toekomst van beeldgeleide therapie

Het nieuwe Philips-platform Azurion vormt de kern van het geïntegreerde portfolio van oplossingen voor beeldgeleide therapie. Azurion ondersteunt een complete reeks configuraties voor een breed spectrum van beeldgeleide interventies. Het platform helpt artsen bij de uitvoering van interventieprocedures dankzij een intuïtieve interface en gebruiksvriendelijke bedieningsfuncties voor de registratie van klinische beelden. Hierdoor kunnen ingrepen sneller worden uitgevoerd en kunnen patiënten nauwkeuriger worden ingepland. Daarnaast kunnen medewerkers met Azurion beter anticiperen en op het juiste moment toegang krijgen tot de benodigde informatie, waardoor ingrepen efficiënter en gemakkelijker verlopen. 

 

Sinds de wereldwijde introductie in februari 2017 zijn er 20.000 patiënten behandeld in 24 landen. Het onderzoek in het St. Antonius Ziekenhuis is het eerste in een reeks ziekenhuisonderzoeken. In 2018 zullen meer ziekenhuizen over de hele wereld resultaten bekendmaken die wijzen op de effectiviteit en voordelen van het Azurion-platform bij de verbetering van klinische werkstromen en de uiteindelijke optimalisatie van de patiëntenzorg.

 

“We hebben dit succes alleen kunnen behalen dankzij de nauwe samenwerking en onze vertrouwensband met Philips”, zegt Wout Adema, voorzitter van het Santeon Procurement Board en financieel directeur van het St. Antonius Ziekenhuis. “De installatie van het Azurion-platform bood ons interventieteam de mogelijkheid om  bestaande processen te evalueren en werkstromen te standaardiseren. Hierdoor konden we in korte tijd aanzienlijke en tastbare operationele verbeteringen doorvoeren, en binnen ons team een cultuur van voortdurende verbetering bevorderen. Het positieve effect op de tevredenheid van onze patiënten en medewerkers zorgt voor verdere versterking van onze reputatie als toonaangevende instelling voor de behandeling van vaatziekten.”

 

Tijdens het jaarlijkse congres van de Radiological Society of North America (RSNA) van 26 november t/m 1 december in Chicago (VS) kunnen bezoekers uit de eerste hand ervaring opdoen met het Azurion-platform op de Philips-stand #6735. Vind hier meer informatie over RSNA 2017, of ga naar www.philips.com/labperformance om meer te weten te komen over het onderzoek.

 

* Resultaten gecontroleerd door NAMSA, een onafhankelijk extern bureau gespecialiseerd in gegevensanalyses en onderzoeksopzetten.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 73.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.