Nieuwscentrum

1 maart 2017

Philips introduceert geavanceerde radiologieoplossingen op het European Congress of Radiology als antwoord op veranderende behoeften binnen het zorgwezen en ter ondersteuning van de veranderende rol van radiologen

Amsterdam / WenenKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een marktleider op het gebied van gezondheids(zorg)technologie, heeft vandaag nieuwe geavanceerde radiologieoplossingen onthuld op het European Congress of Radiology (ECR), dat vanaf 1 maart plaatsvindt in het Austria Center in Wenen (Oostenrijk). Met deze nieuwe geïntegreerde innovaties speelt Philips in op de steeds sterkere focus op waarde binnen het zorgwezen, in dit geval door radiologen mogelijkheden te bieden meer waarde te realiseren voor de gehele zorgketen. 

 

In een omgeving die evenwicht vereist tussen zorgresultaten en financiële prestaties, zoeken veel zorgorganisaties naar innovatieve oplossingen voor de problemen waar ze dagelijks mee te maken krijgen als het gaat om werkstromen, diagnostiek, financiën en patiënttevredenheid. Radiologie speelt een centrale rol bij de meeste zorggerelateerde besluitvorming en is bepalend voor het tijdig opsporen en nauwkeurig diagnosticeren en behandelen van ziektes in een zo vroeg mogelijk stadium. De geïntegreerde oplossingen van Philips zijn ontworpen om het traject van klinische besluitvorming te vereenvoudigen met het oog op betere zorgresultaten voor de patiënt tegen lagere kosten, waardoor de druk voor de patiënt en het radiologieteam afneemt.

 

“Naarmate zorgorganisaties meer opschuiven in de richting van op waarde gebaseerde zorg, zijn er intelligente oplossingen nodig om te beantwoorden aan de problemen die spelen ten aanzien van verbetering van de zorgresultaten, besparing op de kosten van zorgverlening en verbetering van de patiënt- en personeelservaring”, aldus Robert Cascella, CEO van Philips-onderdeel Diagnosis and Treatment. “Omdat de druk op beeldvormingsteams steeds verder oploopt, speelt Philips in op de daarmee samenhangende behoeften bij onze klanten door geïntegreerde hardware, software, oplossingen en diensten aan te bieden waarmee radiologieafdelingen efficiënter kunnen werken en zo waardevoller worden voor hun zorginstellingen en hun patiënten.”

 

Vereenvoudiging traject klinische besluitvorming

Philips biedt voor alle radiologische modaliteiten vereenvoudigde, integrale oplossingen waarmee wezenlijke veranderingen op het gebied van beeldvorming worden gerealiseerd en gegevens en informatie worden gekoppeld om te komen tot een snel, efficiënt proces van klinische besluitvorming.

 

Philips onthult dit jaar op het ECR een portfolio van waardeverhogende, gegevensgestuurde radiologieoplossingen, waaronder:

  • Azurion, het onlangs geïntroduceerde nieuwe platform voor beeldgeleide therapie. Artsen kunnen hiermee eenvoudig en trefzeker een scala aan gangbare en complexe ingrepen verrichten. Dit waarborgt dat interventielabs optimaal kunnen presteren en dat er eersteklas zorg wordt verleend. Azurion draait op ConnectOS, een nieuw besturingssysteem dat zorgt voor naadloze integratie van actuele informatie vanuit alle relevante technologieën in het interventielab.
  • Access CT, waarmee kostenbewuste zorgorganisaties tegen redelijke kosten en met een hoog investeringsrendement CT-functionaliteit in huis kunnen halen of kunnen uitbreiden. Access CT omvat hulpmiddelen die zorgorganisaties aan een efficiënte en economische bedrijfsvoering helpen en zorgen voor evenwicht tussen het voorzien in een breed aanbod van beeldvormingstoepassingen en lage totale eigendomskosten.[1] 
  • DigitalDiagnost C50, een aan het plafond gemonteerd digitaal röntgensysteem, biedt radiologen een scala aan klinische toepassingen met beelden van diagnostische kwaliteit en functionaliteit voor beeld-stitching. Doordat meerdere ruimteconfiguraties mogelijk zijn, kunnen er kosteneffectieve maatoplossingen worden gerealiseerd. Daarnaast zorgt de Eleva-gebruikersinterface met voorgeprogrammeerde instellingen voor een snelle, eenvoudige werkstroom.[2]
  • DoseWise Portal 2.2 is een nieuw softwareplatform voor stralingsdosisbeheer waarmee zorgverleners de stralingsblootstelling voor patiënten en medewerkers kunnen registreren, bijhouden en analyseren. Deze nieuwste versie biedt verbeterde connectiviteits- en IT-mogelijkheden met het oog op belangrijke uitdagingen waar radiologieafdelingen mee te maken hebben, zoals het beheer van de stralingsblootstelling om het welzijn van patiënten en medewerkers te waarborgen, en het verbeteren van de geïntegreerde toegang tot patiëntgegevens ten behoeve van goed onderbouwde besluitvorming.
  • ElastQ Imaging biedt een niet-invasieve, reproduceerbare en eenvoudig toepasbare methode voor het bepalen van weefselstijfheid, die het mogelijk maakt leveraandoeningen te onderzoeken en diagnosticeren zonder de pijn en de kosten van een leverbiopsie. De hoogwaardige SWE-technologie (Shear Wave Elastography) biedt de mogelijkheid van grote aandachtsgebieden (ROI, region of interest), kwantitatieve beoordeling van weefselstijfheid a.d.h.v. kleurcodes, evenals realtime feedback en intelligente analyse.   
  • MicroDose 3D S90 is het eerste digitale borsttomosynthesesysteem waarmee met één opname en zonder contrastmiddel spectrale 3D-beelden kunnen worden gemaakt. Voor MicroDose 3D S90 is gebruik gemaakt van directe digitale technologie voor fotonentelling. Hiermee kunnen 3D- en synthetische 2D-mammogrammen worden gegenereerd. Dit systeem is ontwikkeld met het oog op grote aantallen mammografieonderzoeken, en biedt inzicht in de samenstelling van borstweefsel.[3]

 

Informatica en diensten op radiologiegebied

Philips demonstreert op het ECR ook de gegevensgestuurde intelligente oplossingen die onlangs zijn geïntroduceerd en waarmee patiënten, zorgverleners en processen aan elkaar worden gekoppeld. Daaronder zijn:

  • PerformanceBridge, het nieuwe pakket van software en diensten gericht op verbetering van operationele prestaties, dat concreet toepasbare inzichten biedt ter ondersteuning van de radiologische besluitvorming. 
  • IntelliSpace Portal 9.0, de nieuwste editie van het integrale, geavanceerde platform voor visuele analyse en kwantificering. Dankzij een reeks multimodale functies en een groter aantal neurologische tools helpt IntelliSpace Portal 9.0 radiologen bij het constateren, diagnosticeren en controleren van ziektegevallen, waarbij ter ondersteuning van de arts mogelijkheden voor machinaal leren worden ingezet.
  • IntelliSpace PACS Radiology Workspace[4] is een geavanceerde werkstroomoplossing ter ondersteuning van realtime werkstroombeheer. IntelliSpace PACS automatiseert gangbare functies en elimineert subjectiviteit bij de selectie van leesvolgordes. De werkstroom-cockpit wijst radiologen actief op ongelezen onderzoeken. 

 

Afgezien van het presenteren van het aanbod aan intelligente en geïntegreerde ‘connected’ radiologieoplossingen, organiseert Philips tijdens het ECR ook zes lunchsymposia. Deze symposia zijn gericht op belangrijke trends, kwesties en innovaties op het gebied van de diverse radiologische modaliteiten, waaronder MRI, CT, beeldgeleide therapie, echografie, röntgen en mammografie.

Ga naar www.philips.com/ecr voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op het ECR, en volg @PhilipsLiveFrom op Twitter voor nieuws gedurende het congres. 

 

[1] Philips Access CT is niet leverbaar in Noord-Amerika

[2] Philips DigitalDiagnost C50 is niet leverbaar in Noord-Amerika

[3] Philips MicroDose 3D S90 is een werk in uitvoering en niet beschikbaar in Noord-Amerika

[4] Philips IntelliSpace PACS Radiology Workspace omvat IntelliSpace PACS 4.4.540, Advanced Workflow Solution 2.1, Canvas 1.1, Workflow Cockpit 1.1

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 71.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.