Welkom bij Philips Sonicare

Ervaar het verschil van een Sonicare-schone mond

Sonicare DiamondClean is onze meest geavanceerde sonische tandenborstel ooit met de allernieuwste technologie. Het is klinisch bewezen: binnen een week wittere tanden, tot wel 100% meer tandplak verwijderd op moeilijk bereikbare plekken en in slechts twee weken een betere gezondheid van het tandvlees dan met een handtandenborstel.

Alle tandenborstels weergeven >

Sonicare AirFloss

De nieuwe Philips Sonicare AirFloss is ontwikkeld in samenwerking met tandartsen en mondhygiënisten, en is een uniek alternatief voor flossen. De innovatieve nieuwe Microburst-technologie zorgt voor een snelle stoot lucht en microdruppeltjes voor zachte maar effectieve reiniging tussen de tanden. Flossen ging nog nooit zo snel, gemakkelijk of effectief.

Meer informatie >

Microburst-technologie

Een innovatief nieuw product van Philips Sonicare dat door tandartsen en mondhygiënisten een doorbraak in de branche wordt genoemd: de Philips Sonicare AirFloss. De Philips Sonicare AirFloss is ontwikkeld als aanvulling op het poetsen, zodat ook de ruimte tussen de tanden grondig wordt gereinigd.

Meer informatie >

Voordelen van de Sonicare-serie

 • Gezonder tandvlees in 2 weken
 • Effectieve verwijdering van tandplak voor een grondige reiniging
 • Gezondere en natuurlijk wittere tanden in slechts 2 weken
 • De poetsactie is effectief maar toch mild
 • Tandenborsteloplossingen die speciaal zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie
Meer informatie >

Sonicare helpt bij een goede gebitsreiniging voor de rest van uw leven

Bij Philips Sonicare geloven we dat goede gewoontes in mondverzorging uw tanden een leven lang gezond houden. Onze opzetborstels zijn ontworpen met het oog op uw wensen en behoeften, en de kwaliteit is klinisch bewezen.

Meer informatie >

Gepatenteerde Sonicare technologie, gestaafd door bewezen resultaten

Philips Sonicare is gebaseerd op gepatenteerde sonische technologie, waarin maar liefst drie innovaties zijn opgenomen die ons onderscheiden.

Meer informatie >

De jarenlange ervaring en innovatie van Sonicare

Het verhaal van Sonicare begint eind jaren 80, toen deze werd geïntroduceerd als een nieuwe sonische tandenborstel in de VS. De Sonicare betekent een ommekeer in de manier waarop mensen overal ter wereld voor hun mondhygiëne zorgen.

Meer informatie >

Bent u op zoek naar een opzetborstel?

Bekijk onze compatibiliteitsgids >

Sonicare tandenborstels

Alle tandenborstels weergeven >

Probeer hem nu: 90 dagen geld-teruggarantie

Meer informatie >

Uw lach wordt merkbaar schoner en stralender

U hebt echt baat bij een goede mondhygiëne. Uiteraard moet u de tandarts blijven bezoeken, maar het gebruik van een Philips Sonicare tandenborstel en onze nieuwe Philips Sonicare AirFloss kunnen u helpen bij het verwijderen van tandplak en kunnen tandvleesaandoeningen zoals gingivitis helpen verminderen. Bovendien is Sonicare zacht voor gevoelige tanden, maar krachtig genoeg om plak te verwijderen en tanden witter te maken.

U zult het verschil echt merken

 • Philips Sonicare verwijdert tandplak beter dan een gewone tandenborstel.
 • Sonicare helpt tandvleesaandoeningen verminderen, maar is tegelijkertijd mild voor uw tanden en tandvlees.
 • Sonicare verwijdert de aanslag die dagelijks wordt veroorzaakt door koffie, thee en nicotine. Als uw tanden binnen 28 dagen niet natuurlijk witter zijn geworden, krijgt u van ons uw geld terug.
  Meer informatie
 • Als u de Sonicare tandenborstel combineert met de Sonicare AirFloss, kunt u nog beter het tandvlees tussen uw tanden schoon en gezond houden.
 • Het unieke schone gevoel dat u van Sonicare krijgt, is niet het enige wat Sonicare voor uw tanden doet.

Uitzonderlijk goede tandplakverwijdering

Door de dynamische actie biedt Sonicare superieure tandplakverwijdering, waar iedereen zijn dagelijkse mondverzorging mee kan verbeteren. Dankzij onze diepgaande kennis van oplaadbare tandenborstels konden wij producten vernieuwen en ontwerpen die herhaaldelijk hebben bewezen beter te werken dan traditionele handtandenborstels, wat resulteert in aanzienlijk betere tandplakverwijdering.

Lees meer in onze onderzoeksrapporten

Gezonder tandvlees

De meeste mensen lijden op enig moment in hun leven aan een tandvleesaandoening. Wanneer tandplak zich ophoopt tussen de tanden en het tandvlees, raakt hierdoor het tandvleesweefsel geïrriteerd, waardoor het gaat ontsteken (gingivitis). Dit is de meest voorkomende vorm van een tandvleesaandoening, die kan leiden tot periodontitis, tanduitval en pijnlijke tandartsbezoeken.

 • Philips Sonicare zorgt voor een grondige verwijdering van tandplak en verbetert de gezondheid van tandvlees binnen 2 weken
 • De zachte poetsbewegingen helpen terugtrekkend tandvlees te voorkomen
Lees meer in onze onderzoeksrapporten

Zachte poetsbewegingen

Hoewel de Sonicare tandenborstel krachtig genoeg is om onzichtbare tandplak te verwijderen uit moeilijk te bereiken risicoplekjes, gaat deze voorzichtig om met uw tandvlees en zelfs met gevoelige tanden. Dankzij de extra zachte borstelharen en milde poetsbewegingen is Sonicare zacht voor het mondweefsel.

Lees meer in onze onderzoeksrapporten

Gemakkelijker reinigen tussen de tanden

Als u uw tanden poetst zonder te flossen, reinigt u slechts 60% van uw tanden. Dit komt doordat 40% van uw tandoppervlak zich tussen uw tanden bevindt; daar waar etensrestjes vaak achterblijven. Onze nieuwe Philips Sonicare AirFloss is een revolutionair nieuw en eenvoudig alternatief voor flossen en helpt de gezondheid van het tandvlees te verbeteren.

 • Microburst-technologie zorgt voor een snelle stoot microdruppeltjes die de ruimte tussen uw tanden op een zachte, maar zeer effectieve manier reinigen.
 • Reinigt de ruimte tussen uw tanden in minder dan 60 seconden
Lees meer in onze onderzoeksrapporten

Positieve impact op de algehele gezondheid

Er is meer bewijs dan ooit dat mondgezondheid is verbonden met de algehele gezondheid en het welbevinden van mensen. Problemen met de mondhygiëne kunnen een aanwijzing of zelfs een aanleiding zijn voor bredere gezondheidsklachten. Bij sommige aandoeningen, zoals diabetes, is het besteden van extra aandacht aan tanden en tandvlees cruciaal om gezond te blijven.

Lees meer over de wijze waarop mondverzorging en de algehele gezondheid elkaar wederzijds beïnvloeden in onze bibliotheek met publicaties.

Artikelen weergeven

Uw tanden levenslang gezonder houden

Nog niet zo lang geleden was het algemeen aanvaard dat tandverlies en een kunstgebit deel uitmaakten van het natuurlijke proces van ouder worden. Tegenwoordig is dat heel anders. Mensen kunnen een leven lang natuurlijk mooie en gezonde tanden behouden. Een goede mondverzorging gaat echter verder dan het aanzicht van uw tanden. Gezonde tanden en tandvlees kunnen uw algehele gezondheid rechtstreeks beïnvloeden.

Bij Philips Sonicare geloven we dat goede gewoontes in mondverzorging die al vroeg zijn aangeleerd, mensen kunnen helpen hun tanden een leven lang in goede conditie te houden. Of u nu meer waarde hecht aan gezonder tandvlees, wittere tanden of een betere verwijdering van tandplak, er is altijd een Sonicare product dat de mondverzorging biedt die aansluit op uw wensen en behoeften. Onze serie tandenborstels en ons nieuwe reinigingsproduct voor tussen de tanden, Philips Sonicare AirFloss, zijn speciaal ontworpen met het oog op uw wensen en behoeften in mondverzorging.

Wat u moet weten over mondverzorging en algehele gezondheid:

 • Gezonde tanden en tandvlees zijn uiterst belangrijk.
 • Gebitsproblemen kunnen de algehele gezondheid op subtiele manieren beïnvloeden. Zo kunnen gebitsproblemen leiden tot hoofdpijn en aangezichtspijn, en verstorend werken op uw slaapritme, eetlust en humeur.
 • Bij sommige aandoeningen, zoals diabetes, is het besteden van extra aandacht aan tanden en tandvlees cruciaal om gezond te blijven.
 • Het is belangrijk dat u uw algemene gezondheidstoestand bespreekt met uw tandarts. En het is al net zo belangrijk dat u eventuele tandproblemen meedeelt aan uw huisarts.

Met Sonicare is een goede mondgezondheid eenvoudiger haalbaar dan ooit. Investeer in uw welbevinden door Sonicare een integraal onderdeel van uw gezonde levenswijze te maken.

Reinig de ruimte tussen uw tanden elke dag.

Door uw tanden twee keer per dag te poetsen en een keer per dag te flossen voorkomt u gaatjes en ontstoken tandvlees. Flossen en tandenpoetsen gaan hand in hand, de een kan eigenlijk niet zonder de ander.

Waarom volstaat alleen tandenpoetsen niet?

Als u uw tanden poetst zonder te flossen, reinigt u slechts 60% van uw tanden. Dit komt doordat 40% van uw tandoppervlak zich tussen uw tanden bevindt; daar waar etensrestjes vaak achterblijven. Als u niet flost, bereikt u dus niet alle bacteriën en als deze niet worden verwijderd, veroorzaakt dit tandplak, slechte adem en ontstoken tandvlees.

Door de combinatie van tandenpoetsen en flossen voorkomt u ontstoken tandvlees.

Als u tandenpoetsen en flossen vast onderdeel van uw dagelijkse mondverzorgingsroutine maakt, helpt u gaatjes en ontstoken tandvlees te voorkomen. Deze mondproblemen kunnen, als ze niet worden behandeld, het tandvlees en uiteindelijk zelfs de kaakbeenderen aantasten.

Door uw mondhygiëne in acht te nemen, bereikt u ook het volgende:

 • Minder tijd kwijt bij de tandarts
 • Geldbesparing doordat u dure behandelingen en vullingen vermijdt
 • Een frissere adem

4 geheugensteuntjes voor het flossen

 1. Hang een kalender op: met een kalender in de badkamer vergeet u minder snel te flossen.
 2. Bewaar uw flosbenodigdheden bij uw tandenborstel: leg uw flosapparaat, uw tandzijde of monddouche naast uw tandenborstel zodat u ze ook ziet.
 3. Zorg voor een maatje: vraag een gezinslid of vriend om u eraan te herinneren dat u moet flossen.
 4. Maak een memo: plak een memo op uw badkamerspiegel of medicijnkastje met de tekst 'niet vergeten te flossen!'

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees

Gezond tandvlees bloedt niet als u uw tanden aan het poetsen bent of als u flost. Mocht dit wel het geval zijn, dan duidt dit op een beginnende tandvleesaandoening. In deze fase is het tandvlees rood en opgezwollen en gaat het snel bloeden. Dit proces wordt gingivitis genoemd. Het kan worden verminderd met succesvolle tandplakverwijdering, waardoor het opgezwollen tandvlees slinkt en het bloeden stopt.

Als de tandplak niet wordt verwijderd, verergert de infectie en mondt deze uit in parodontitis of een tandvleesontsteking. Als dit onbehandeld blijft, wordt de onderliggende tandvleesaanhechting langzaam maar zeker afgebroken, wat uiteindelijk resulteert in een parodontale pocket.

Naarmate de pockets dieper worden, wordt de behandeling nog lastiger. Tandenborstels en tandzijde kunnen de tandplak in deze diepere pockets niet meer bereiken. De resterende tandplakbacteria blijven giftige stoffen afgeven die het bot en de ondersteunende tandstructuur verder aantasten. Bovendien kunnen parodontale aandoeningen een aantal negatieve gevolgen voor de algehele gezondheid hebben, zoals een effect op hartklachten.

Tekenen van voortschrijdende tandvleesaandoeningen zijn een chronisch slechte adem, en rood en opgezwollen tandvlees dat bij aanraking snel gaat bloeden, en losraakt van de tanden. Aangezien de infectie in dit stadium verspreid is naar het onderliggende bot, gaan de tanden loszitten en passen de tanden mogelijk niet goed meer op elkaar bij het bijten.

De sleutel in het voorkomen van tandvleesaandoeningen is het schoon en gezond houden van de mond door dagelijks te poetsen en te flossen om ook tussen de tanden te reinigen. De Sonicare is een uiterst effectieve tandenborstel die tandplak verwijdert, het proces van gingivitis ten goede keert en parodontale pockets kleiner helpt worden.

Uw mond en uw hart

Hartaandoeningen

Zoals hoofdpijn vaak duidt op problemen elders in het lichaam, kan ook de toestand van onze tanden en tandvlees duiden op ernstigere kwalen. Recente onderzoeken laten aanwijzingen zien dat een aantal systemische aandoeningen, waaronder hartziekten, orale symptomen kunnen hebben. Zo is een pijnlijke of gevoelige kaak een mogelijke aanwijzing voor een vergroot risico op een hartaanval.

Deze onderzoeken lijken er ook op te wijzen dat mensen die lijden aan tandvleesaandoeningen meer risico lopen op een hartaanval. Volgens één theorie is dit risico te wijten aan de bacteriën die zich in het ontstoken tandvlees bevinden. Mochten deze in de bloedsomloop terechtkomen, dan kunnen ze zich vastzetten op de wand van bloedvaten, waardoor celwandvernauwing optreedt. Dit vermindert de bloedtoevoer naar het hart, wat de kans op een hartaanval vergroot.

Uit dit alles blijkt wel dat die bezoeken twee maal per jaar aan de tandarts belangrijker zijn dan u mogelijk dacht. Loopt u een verhoogd risico op hartklachten, hebt u al een hartaandoening, of kampt u met andere algehele gezondheidsklachten, dan is het extra belangrijk dat u deze tandartscontroles niet overslaat. Stel uw tandarts ook op de hoogte van uw gezondheidsverloop en huidige gezondheidstoestand, en van welke medicijnen u eventueel gebruikt. Let er als u aan een hartkwaal lijdt bovendien op dat u uw tanden zorgvuldig poetst en flost. Als u een Sonicare tandenborstel gebruikt, bent u ervan verzekerd dat u uw tanden goed reinigt. Tegelijkertijd investeert u daarmee in uw algehele gezondheid op de lange termijn.

Mondverzorging en het hart

Als u aan een hartkwaal lijdt of een verhoogd risico loopt op het ontwikkelen van hartklachten dient u zich bewust te zijn van het verband tussen mondgezondheid en algehele gezondheid.

Recente studies bieden aanwijzingen dat mensen met parodontale aandoeningen vaak eveneens hartaandoeningen hebben. Volgens één theorie ligt dit aan de bij tandvleesaandoeningen aanwezige mondbacteriën, die het hart kunnen beïnvloeden als ze in de bloedstroom terechtkomen.

Ook al leiden tandvleesaandoeningen niet per se tot hartklachten, ze vormen toch een indicatie voor een verhoogd risico op hartklachten.

Bedenk dat uw mond de poort is tot de rest van uw lichaam. Goede zorg voor uw tanden en tandvlees kan u van groot nut zijn. Ook andere delen van uw lichaam die u niet ziet, waaronder uw hart, hebben baat bij een goede mondverzorging.

Als u aan een hartkwaal lijdt of een verhoogd risico loopt op het ontwikkelen van hartklachten:

 • Houd uw mond gezond door twee maal per dag te poetsen en hierbij een tandenborstel van goede kwaliteit en een fluoridetandpasta te gebruiken. Voor de meeste mensen is het gemakkelijker om tandplak te verwijderen met een elektrische tandenborstel, zoals de Sonicare, dan met een traditionele tandenborstel. Flos ook dagelijks uw tanden.
 • Bezoek uw tandarts en mondhygiënist volgens de adviezen en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van uw hartconditie en algehele gezondheidstoestand.
 • Breng uw huisarts op de hoogte als u een parodontale aandoening hebt.
 • Mocht uw tandvlees rood of geïrriteerd zijn of snel bloeden, breng dan onmiddellijk een bezoek aan uw tandarts.
 • Houd u bij het gebruik van geneesmiddelen, waaronder antibiotica, nauwkeurig aan de instructies.

Diabetes en mondverzorging

Diabetes en uw mond


Diabetes

Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam niet in staat is om glucose (suiker) op de normale wijze te verwerken als brandstof voor energie. Dit kan een ingrijpende invloed hebben op de algehele gezondheid, waaronder de mondgezondheid. Vandaar dat tandvleesaandoeningen, die op zich al voorkomen bij mensen zonder grote gezondheidsproblemen, veel vaker voorkomen bij diabetici.

Aangezien een van de symptomen van diabetes een afgenomen toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar lichaamsweefsels en een vertraagde afbraak van schadelijke afvalstoffen is, moeten diabetici hun bloedsuikerniveau voortdurend controleren. Wanneer het bloedsuikerniveau van een diabetespatiënt verhoogd is, neemt ook het suikergehalte in het speeksel toe, waardoor de bacteriën in de mond worden gevoed. Dit is de perfecte broedplaats voor tandvleesaandoeningen.

En helaas is het zo dat als de tandvleesaandoening ongehinderd kan overgaan in een parodontale ziekte, er bij diabetici ernstigere complicaties kunnen optreden. Het natuurlijke genezingsproces werkt bij hen namelijk minder effectief. Bovendien kunnen parodontale aandoeningen leiden tot een hogere weerstand tegen insuline, met als gevolg dat de diabetes moeilijker onder controle kan worden gehouden.

Het goede nieuws is dat het allemaal niet zo'n vaart hoeft te lopen. Als diabetici de behandelingsregels voor behoud van een gezond bloedsuikerniveau nauwkeurig naleven en daarnaast ook flossen en regelmatig poetsen, kunnen zij het risico op tandvleesaandoeningen verminderen. De Sonicare tandenborstel is een ideaal onderdeel van een mondverzorgingsroutine voor diabetici, waarmee zij hun tanden en tandvlees (en dus ook zichzelf) gezond kunnen houden.

Diabetes en mondverzorging

Diabetes brengt een scala aan ernstige implicaties voor het lichaam met zich mee. Een belangrijke implicatie die men vaak over het hoofd ziet, zijn tandvleesaandoeningen. Met name in zijn ernstige vorm is een tandvleesaandoening een onprettig en vaak moeilijk te beheersen mondverzorgingsprobleem. Daarnaast kunnen tandvleesaandoeningen negatieve gevolgen hebben voor de algehele gezondheid van een diabetespatiënt, waardoor het voor hen moeilijker wordt hun diabetes te reguleren.


Diabetes komt steeds vaker voor

Helaas blijft het aantal mensen dat aan diabetes lijdt dramatisch stijgen. In 1985 hadden circa 30 miljoen personen wereldwijd diabetes. Slechts tien jaar later, in 1995, schatten de Wereldgezondheidsorganisatie en de International Diabetes Foundation het aantal diabetespatiënten wereldwijd op 135 miljoen personen. Tegenwoordig is dit cijfer al gestegen naar 177 miljoen, waarvan bij een derde tot de helft nog geen diagnose is gesteld.

Er heerst ook toenemende bezorgdheid over de toename van prediabetes. Prediabetici hebben bloedsuikerniveaus die boven het gemiddelde liggen, maar niet dusdanig dat zij als diabetici kunnen worden aangemerkt. Naar wordt aangenomen hebben meer dan 350 miljoen personen wereldwijd prediabetes. Recent onderzoek toont aan dat de schade aan het lichaam op lange termijn, vooral aan het hart en het bloedcirculatiestelsel, mogelijk al optreedt tijdens de prediabetesfase.

De invloed van diabetes op mondgezondheid

Bij mensen die hun diabetes niet goed behandelen, is het bloedsuikerniveau onvoldoende onder controle.

Mensen met diabetes (met name diegenen die hun bloedsuikerniveau niet goed onder controle houden) zijn extra vatbaar voor tandvleesaandoeningen en andere mondinfecties. Bijna 64 procent van de diabetici heeft al een vorm van tandvleesklachten.

Diabetes vertraagt het genezingsproces en verhoogt het risico op infecties. Als mondchirurgie noodzakelijk is, lopen diabetici, met name diegenen van wie het bloedsuikerniveau slecht wordt beheerst, meer kans op complicaties.

Er is een wederzijds verband tussen diabetes en tandvleesaandoeningen. Diabetes kan tandvleesaandoeningen verergeren, en andersom kan een tandvleesaandoening diabetes moeilijker beheersbaar maken. Wanneer een diabetespatiënt bijvoorbeeld eenmaal aan een mondinfectie of tandvleesaandoening lijdt, verloopt de voortschrijding van de aandoening meestal veel sneller dan bij iemand die geen diabetes heeft.

Als u diabetes of prediabetes hebt, zijn de volgende punten van groot belang in uw mondverzorgingsroutine:

 • Poets uw tanden minstens twee maal per dag en flos elke dag. Aangezien van een Sonicare is bewezen dat deze gingivitis vermindert, is het een perfecte keuze.
 • Als u rookt, is het belangrijk dat u hiermee stopt. Voor u als diabeet geeft roken een significant hoger risico op tandvleesaandoeningen.
 • Ga elke 6 maanden naar de tandarts voor een controle. Vergeet vooral niet de tandarts te vertellen dat u diabetes hebt.
 • Neem ook contact op met de tandarts als merkt dat uw tandvlees pijn doet of als u een droge mond, witte vlekken of een slechte smaak in uw mond hebt.
 • Het onder controle houden van uw bloedsuikerniveau is even belangrijk voor uw mondgezondheid als voor uw algehele welzijn.

Informatie voor zwangere vrouwen

Wat zwangere vrouwen moeten weten over mondverzorging


Zwangerschap

Aangezien de gezondheid van de baby ermee gemoeid is, worden zwangere vrouwen aangemoedigd om extra aandacht te besteden aan alle aspecten van hun gezondheid. Veel vrouwen zijn zich er echter niet van bewust dat hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap de kans op een tandvleesaandoening verhogen. Daarom is het van cruciaal belang dat vrouwen extra waakzaam zijn ten aanzien van hun mondverzorging tijdens de zwangerschap. Ofwel: dagelijks poetsen en flossen, een gezond en evenwichtig voedingspatroon aanhouden en een regelmatige gebitscontrole door de tandarts laten uitvoeren.

Daarnaast ontwikkelen veel zwangere vrouwen een of andere vorm van tandvleesaandoening tijdens de zwangerschap, door het verhoogde hormoonniveau dat met de zwangerschap gepaard gaat.

Er zijn dus legio redenen om zorgvuldig met uw tanden en tandvlees om te gaan als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden. Als u enig teken van een tandvleesaandoening bemerkt, zoals gevoelig tandvlees dat snel bloedt, met name bij het tandenpoetsen, of als u een slechte adem hebt, neem dan onmiddellijk contact op met uw tandarts. Het is in ieder geval een goed idee om in een vroeg stadium van uw zwangerschap een uitgebreide tandartscontrole te laten uitvoeren, zodat eventueel benodigde tandheelkundige ingrepen niet in uw tweede of derde trimester hoeven plaats te vinden.

Onthoud dat als u uw mond van meet af aan goed verzorgt, u minder kwetsbaar wordt voor tandvleesaandoeningen. Vervang snacks met veel zetmeel of suiker door knapperige groenten of fruit en poets na het eten. Door naast vaak te flossen ook te poetsen met een Sonicare kunt u mogelijke tandproblemen tijdens zwangerschap eveneens tegengaan.

Zwangerschap en mondverzorging

Zo is er heel wat waar u op moet letten bij een zwangerschap. Voor de meeste vrouwen staat het behoud van een goede gezondheid voorop. Om dit te bereiken wordt zwangere vrouwen geadviseerd om gezonder te eten, niet te roken, geen alcohol te drinken, en dagelijks wat aan lichaamsbeweging te doen. Maar er komt nog iets bij hun dagelijkse gezondheidsroutine - uitstekende mondverzorging.

Veel aanstaande moeders geloven misschien dat zwangerschap onvermijdelijk leidt tot een verslechtering van hun mondgezondheid. Maar met een beetje extra aandacht kan een goede mondgezondheid gedurende de hele zwangerschap behouden blijven. Belangrijker nog, er is een mogelijk verband tussen gezond tandvlees en het ter wereld brengen van een gezonde baby.

Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap meer last van bloedend en opgezwollen tandvlees. Deze tandvleesproblemen ontwikkelen zich tijdens het tweede trimester en worden veroorzaakt door een toename in oestrogeen en progesteron, waardoor de bloedstroom wordt gestimuleerd. Door de hiermee gepaard gaande veranderingen ontstaat er gemakkelijker tandplak op de tanden, waardoor vervolgens de tandvleesontsteking en de klinische symptomen nog verder zullen verergeren. Een grondige mondverzorgingsroutine, volgens de aanbevelingen van tandarts en mondhygiënist(e), helpt zwangere vrouwen hun tanden vrij van tandplak te houden en het risico op tandvleesproblemen te verkleinen.

Een mondverzorgingsroutine bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om elke dag goed te poetsen en te flossen. Sommige vrouwen zijn erg moe of zien het belang van de dagelijkse mondverzorgingsroutine niet altijd in. Weten hoe belangrijk mondverzorging is, kan de benodigde motivatie verschaffen. In sommige gevallen ervaren zwangere vrouwen misselijkheidsklachten tijdens het tandenpoetsen. Als dit het geval is, wordt het gebruik van tandplakbestrijdend, fluoridehoudend mondspoelwater aanbevolen. En blijf vooral flossen, liefst wat vaker ter compensatie.

Houd er ook rekening mee dat als u veel tussendoortjes eet op een dag, iets wat veel zwangere vrouwen doen om misselijkheid te bestrijden, dit niet in het belang van uw tanden is. Vermijd vooral snacks die veel zetmeel of suiker bevatten, of kleverig zijn, zoals koolzuurhoudende limonades, crackers en harde snoepjes. Door dit soort voedsel produceert u meer tandplak en kunnen dus gaatjes ontstaan. Als u behoefte hebt aan een snack, kies dan voor knapperige groenten of fruit. Deze verhogen de speekseltoevoer. Speeksel neutraliseert de zuren die door koolhydraatrijk voedsel worden geproduceerd. Probeer ook te poetsen na elke snack, of op zijn minst uw mond te spoelen met water.

Houd u stipt aan de periodieke tandartscontroles, zoals u ook afspraken met de gynaecoloog niet zou afzeggen. Vergeet bij uw tandartsbezoek vooral niet om de tandarts en/of mondhygiënist(e) te laten weten dat u zwanger bent. Als er een tandvleesaandoening ontstaat, wat u merkt aan pijnlijk of opgezwollen tandvlees, ga dan onmiddellijk naar de tandarts.

Bedenk dat mondverzorging altijd belangrijk is, maar tijdens de zwangerschap meer dan ooit. Maak een prioriteit van goede poetsgewoontes en houd u hier zorgvuldig aan. Dan kunt u tandvleesaandoeningen voorkomen, waardoor u al één zorg minder hebt tijdens de zwangerschap.

De poort naar ons lichaam

De mond is de poort naar ons lichaam


Slechte adem

Onderzoek heeft aangetoond dat een slechte adem, ook wel halitose genoemd, hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond en de vluchtige zwavelverbindingen die ze produceren. Oorzaken van toegenomen vluchtige zwavelverbindingen zijn onder andere stress, tandvleesaandoeningen, achtergebleven voedselresten en een droge mond. Andere factoren die samenhangen met een slechte adem zijn diabetes, roken, ademen door de mond, neusaandoeningen, allergieën en bepaalde voedingsstoffen.

Een droge mond is ook een factor die bijdraagt aan slechte adem, door de afwezigheid van speeksel dat voedselresten en bacteriën "wegspoelt". De resten en bacteriën die een tijdlang achterblijven in de mond veroorzaken een onaangename geur.

Een arts, tandarts of mondhygiënist(e) kan de mogelijke bron van de slechte adem achterhalen. Ongeacht de oorzaak, blijft uiterst zorgvuldig dagelijks tandenpoetsen en flossen de cruciale remedie om de bacteriën te verwijderen en zo de slechte adem onder controle te houden.

De Sonicare tandenborstel is een effectief hulpmiddel bij de verwijdering van bacteriën. Hij kan ook worden gebruikt om het achterste gedeelte van de tong te reinigen, een gebied waar bacteriën zich snel kunnen vermeerderen. Dit gebied moet twee maal per dag worden gereinigd, ofwel met uw Sonicare tandenborstel ofwel met een tongschraper.

Vlekken op tanden

Niet alle vlekken worden veroorzaakt door factoren van buitenaf zoals nicotine, koffie, thee of sterk gekruid voedsel. Sommige vlekken zijn inwendig van aard. Deze komen binnen in de tand voor. Dergelijke vlekken worden hoofdzakelijk veroorzaakt door trauma aan een tand of geneesmiddelen die tetracycline bevatten en die zijn ingenomen op jonge leeftijd toen de tanden nog volop in de groei waren. Daarnaast is een overmatige inname van fluoride een oorzaak. Bij intrinsieke vlekken is een professionele behandeling vereist. Verwijdering door middel van poetsen of flossen is niet mogelijk. De tandheelkundige zal de verkleurde gebieden ofwel bleken, ofwel bedekken met een facing.

Anderzijds is de mate waarin vlekvorming optreedt soms een aanwijzing voor slechte mondhygiëne of een ruwe oppervlakstructuur van de tanden. Elk tandoppervlak dat ruw is en niet goed wordt schoongehouden, zal veel sneller vlekken dan een schoon, glad oppervlak.

Dagelijks tandenpoetsen is van cruciaal belang voor uw mondverzorging en de preventie van verdere vlekvorming. De Sonicare heeft een 'dynamische reinigingswerking'. De Sonicare tandenborstel is zo effectief dat wetenschappelijk is bewezen dat aanslag veroorzaakt door koffie, thee en nicotine aanzienlijk vermindert. Uw tanden worden binnen 4 weken natuurlijk witter - zo niet, dan krijgt u van ons uw geld terug. Een tandenborstel van Sonicare is daarom een effectief hulpmiddel om vlekken te verminderen.

Beugels

Een beugel, een van de meest voorkomende vormen van orthodontische behandelingen, wordt gebruikt om een meer gelijkmatige beet, een betere kaakstand en betere kaakfunctie te creëren. De correctie van een slechte beet kan het kauwen vergemakkelijken en rechte tanden zijn makkelijker schoon te houden. Hierdoor wordt het risico van tandvleesaandoeningen verminderd.

Een orthodontische behandeling kan een positief effect op het zelfvertrouwen hebben doordat het aanzicht van de tanden, de lach en het gezicht veranderen. Orthodontische beugels werken door langzaam milde druk uit te oefenen op de tanden en deze in een nieuwe stand te duwen. Het bot dat de tanden omgeeft en waarmee de tanden in de kaak zijn verankerd, is flexibel en geeft mee wanneer er druk op wordt uitgeoefend.

Tijdens de orthodontische behandeling is het een uitdaging om tanden en tandvlees schoon en gezond te houden. De draden en slotjes van een beugel kunnen het poetsen en flossen sterk bemoeilijken. Als tandplak zich ophoopt op de tanden en het tandvlees kan dit leiden tot tandvleesontstekingen, bloedend tandvlees, gaatjes of witte vlekken. Nadat de behandeling is voltooid en de beugel verwijderd wordt, eisen deze problemen soms meer aandacht op dan het esthetische resultaat.

Gevoelige tanden

Tandgevoeligheid staat bekend als een veel voorkomend probleem. Circa een op de vier volwassenen heeft een of meer gevoelige tanden.

Gevoeligheid kan worden omschreven als een korte, felle pijnscheut die wordt veroorzaakt door externe prikkels zoals hete of koude dranken/etenswaren, zoet, zuur of bijtend eten en zelfs door poetsen en flossen.

Mensen die het grootste risico lopen op gevoelige tanden zijn de agressieve poetsers. Zij poetsen het tandvleesweefsel eraf en verwijderen de onderliggende laag van het tandworteloppervlak (het tandcement). Omdat het tandcement erg dun is, is er niet veel druk voor nodig om dit oppervlak te doen afslijten, waardoor het tandbeen (dentine) eronder bloot komt te liggen.

Dentine bevat talrijke met vloeistof gevulde tandkanaaltjes (buisjes) die reiken vanuit de pulpakamer (het tandmerg) in de kern van de tand naar de buitenrand van de tand. De pulpakamer bevat de zenuwen die het signaal van een pijnreactie afgeven. Dus wanneer een prikkel zoals koude lucht of een koude drank in contact komt met het blootliggende buisje aan de buitenzijde van de tand, veroorzaakt dit een drukverandering in de vloeistof binnenin de buisjes. Deze drukverandering stimuleert dan de zenuwen in de pulpakamer, wat resulteert in de korte, felle pijnreactie, die bekend staat als 'gevoelige tanden'.

Preventie begint met het minimaliseren van het risico op blootleggen van de tandbuisjes door voorzichtig te poetsen en een tandenborstel te gebruiken die zacht is voor uw tanden en tandvlees.

Dankzij de zachte poetsbewegingen is de Sonicare tandenborstel ideaal voor patiënten met gevoelige tanden. De Sonicare tandenborstel met de extra zachte nylon borstelharen en een extra brede heen- en weer gaande poetsbeweging werkt mild en toch effectief bij het schoon en gezond houden van uw mond, zelfs als u gevoelige tanden hebt.

Facings

Porseleinen facings worden gebruikt om het aanzicht van voortanden te verbeteren. Deze dunne porseleinen opzetplaatjes worden aan het tandoppervlak vastgemaakt. Facings kunnen worden toegepast om spleetjes tussen de tanden of de vorm van een tand te corrigeren, om een afgebroken of beschadigde tand te repareren, of om tanden met veel vlekken te verfraaien.

Een andere cosmetische behandeling is het aanbrengen van een dun laagje composiet, een soort kunststof dat in heel veel tinten verkrijgbaar is en waarmee de natuurlijke tandkleur uitstekend kan worden benaderd.

Meestal bevinden de randen van plaatjes en composietfacings zich precies op de tandvleeslijn. Voor optimale gezondheid van het tandvlees en een lange levensduur van de restauratie is het cruciaal dat deze tandvleeslijn schoon en gezond wordt gehouden. Dankzij het dynamische reinigingseffect is de sonische tandenborstel een ideale manier voor patiënten met facings of composietrestauraties om de schoonheid van hun nieuwe lach te behouden.

Precies het product dat bij u past

Complete tandvleesverzorging

Sonicare FlexCare+

Gezonde poetsgewoontes bevorderen

Sonicare For Kids

Sonicare AirFloss

Meer informatie

Wat maakt Philips Sonicare anders?

Sonische technologie

Philips Sonicare is gebaseerd op gepatenteerde sonische technologie. Onze poetstechnologie bestaat uit drie verschillende technologische innovaties:Video bekijken

De gepatenteerde sonische technologie maakt een uitzonderlijke snelheid van de borstelharen mogelijk

Dit is wat de Sonicare zo bijzonder maakt. De Sonicare bereikt deze snelheid van de borstelharen - de bewegingen van de opzetborstel in uw mond - door een combinatie van poetsbewegingen met zowel een hoge frequentie als een hoge uitslag. Deze bewegingen creëren een dynamische vloeistofwerking die vloeistoffen diep in de nauwe ruimtes tussen uw tanden en langs de tandvleeslijn stuwt. Samen met de borstelbeweging levert dit een schonere, gezondere mond op.


Video bekijken

Door gebruik van onze Sonicare tandenborstels en opzetborstels bereikt u onze resultaten

Van geen enkele andere opzetborstel is bewezen dat deze werkt in combinatie met onze tandenborstels. Onze opzetborstels en tandenborstels zijn gecombineerd getest en ontworpen voor een mild maar effectief poetsresultaat.

Om te beginnen hebben onze opzetborstels een speciaal gevormde borstelkop die de natuurlijke vorm van uw tanden volgt. Hierdoor wordt het poetsoppervlak van de borstelkop vergroot. De borstelharen zijn geplaatst onder een exacte hoek van 90 graden om het bereik te maximaliseren. Ten slotte gebruiken we extreem zachte borstelharen waarvan de punt is afgerond met een diamanten polijstwiel, om een veilige en milde opzetborstel te creëren die een krachtige en voelbaar schone reiniging oplevert.


Video bekijken

Dynamisch reinigingseffect voor een voelbaar resultaat

Onze gepatenteerde sonische technologie heeft een dynamische reinigingswerking voor een verschil dat u ziet en voelt. Deze is zachter voor tandbeen dan een traditionele tandenborstel, waardoor u uw tanden langer sterk en gezond kunt houden.

Onze technologie reinigt uw mond door:

 • tandpasta en speeksel voorzichtig te vermengen tot een zuurstofrijke, schuimachtige substantie
 • deze vloeistof te verspreiden rond, tussen en achter de tanden, en zelfs langs de tandvleesrand, waar bacteriën welig tieren
 • het tandvlees zacht te masseren, wat de bloedsomloop stimuleert

Microburst-technologie

Gemakkelijker reinigen tussen de tanden

Richten
Activeren
Clean

Sinds de technologische doorbraak van onze eerste elektrische tandenborstel hebben we een heleboel geleerd over vloeistofkrachten en hun vermogen om tandplak te verwijderen.

Philips Sonicare AirFloss is een innovatief reinigingsproduct voor tussen de tanden dat speciaal is ontworpen met het oog op een eenvoudige en effectieve reiniging tussen de tanden voor thuis. De Philips Sonicare AirFloss beschikt over revolutionaire Microburst-technologie die microdruppeltjes lucht en water tussen de tanden spuit om tandplak en etensrestjes te verwijderen voor een zachte, maar zeer grondige reiniging. Het is aangetoond dat de Philips Sonicare AirFloss effectief en eenvoudig in het gebruik is; de ondervraagden gaven bovendien aan de werking beter te vinden dan flossen of het gebruik van een monddouche.

Innovatieve, baanbrekende technologie.

In 1/3 seconde worden microdruppeltjes water onder druk uitgestoten om plak tussen de tanden los te maken en te verwijderen. De snelheid en de kracht van deze druppeltjes zijn buitengewoon effectief en toch zacht voor uw tandvlees. De Sonicare AirFloss is onderworpen aan uitgebreide klinische tests en voldoet aan de richtlijnen van Philips Sonicare op het gebied van prestaties en veiligheid. De Sonicare AirFloss betekent een revolutie op het gebied van gebitsreiniging, ook tussen de tanden.

Video bekijken

Wetenschappelijk bewezen

Bij Philips Sonicare streven we ernaar om producten te ontwikkelen die uw mondgezondheid verbeteren, en daarom maken we producten die niet alleen effectief maar ook vernieuwend zijn.Waardoor Sonicare het sonische tandenborstelmerk blijft dat wereldwijd het meest door tandheelkundigen wordt aanbevolen. Onze mondverzorgingstechnologie wordt gesteund door meer dan 175 klinische onderzoeken en laboratoriumonderzoeken door meer dan 50 universiteiten en onderzoeksinstituten over de hele wereld. Via de onderwerpen op deze pagina kunt u meer informatie raadplegen over wetenschappelijke onderzoeken met betrekking tot Sonicare.

Van de tandenborstels van Sonicare is klinisch bewezen dat deze gingivitis* en terugtrekkend tandvlees verminderen en de algemene conditie van het tandvlees verbeteren*.

*Vergelijking van de reductie in gingivitis door Sonicare FlexCare+ en een traditionele tandenborstel

Het is klinisch bewezen dat de Sonicare tandenborstel aanzienlijk meer tandplak verwijdert dan een traditionele tandenborstel.

Vergelijking van tandplakverwijdering bij één minuut lang poetsen met de Sonicare FlexCare+ en een traditionele tandenborstel

Het is klinisch bewezen dat de dynamische sonische reinigingstechnologie de aanslag die dagelijks wordt veroorzaakt door koffie, thee, rode wijn en nicotine verwijdert, en dat tanden er op natuurlijke wijze in 2 weken tot 2 tinten lichter mee kunnen worden.

Beoordeling van de verandering in tandkleurgradatie na inductie van verkleuring en gebruik van Sonicare FlexCare+

Veiligheid

Sonicare AirFloss

Studie
Productvergelijking

Een geschiedenis van vernieuwing

De Sonicare ontstond eind jaren 80, toen we deze introduceerden als de eerste sonische tandenborstel. In de 20 jaar sindsdien hebben we heel wat zien gebeuren. Tegenwoordig brengt de Sonicare verandering in de manier waarop mensen overal ter wereld hun tanden poetsen.

De beginjaren

Sonicare is ontsproten aan het brein van David Giuliani. In 1987 richtte hij samen met de professoren David Engel en Roy Martin van de University of Washington de Optiva Corporation op met als doel de promotie van een nieuw, innovatief apparaat voor mondverzorging. Dit apparaat was gebaseerd op sonische technologie en geïnspireerd door de technologie die werd toegepast in tandartspraktijken.

Sonicare trekt de wijde wereld in

In oktober 2000 nam Royal Philips Electronics de Optiva Corporation over, en sindsdien draagt het bedrijf de naam Philips Oral Healthcare. Sonicare sluit perfect aan op de algemene focus van Philips op gezondheid en welzijn, en door de overname kwam Philips onmiddellijk terecht in de topregionen van innovatie op mondverzorgingsgebied.

Philips Oral Healthcare is inmiddels een vooraanstaand producent van oplaadbare tandenborstels en wordt overal ter wereld gezien als pionier in de categorie sonische tandenborstels. Op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Dental Association in oktober 2002 werd de Philips Sonicare tandenborstel door Forbes Global beschreven als "de Rolls-Royce onder de elektrische tandenborstels".

Innovaties voor elke dag

Philips heeft gebruikgemaakt van zijn uitgebreide R&D-mogelijkheden om de nieuwe generatie oplaadbare tandenborstels en mondverzorgingsapparaten te ontwerpen.

In maart 2011 introduceerde Philips Sonicare ons meest ambitieuze project tot nu toe. De Philips Sonicare AirFloss is een innovatief reinigingsproduct voor tussen de tanden met revolutionaire Microburst-technologie, dat speciaal is ontworpen om de ruimte tussen de tanden eenvoudiger te reinigen. Philips Sonicare AirFloss vormt een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van mondverzorgingsproducten.

Meer dan 17 miljoen Sonicare-gebruikers wereldwijd zijn al overtuigd. Uitgebreid klinisch onderzoek aan 50 universiteiten wereldwijd met als resultaat 175 gepubliceerde studies en artikelen bewijst hun gelijk: Sonicare is uiterst effectief bij het verwijderen van tandplak, het voorkomen van ontstoken tandvlees en het verwijderen van vlekken. Ons succes is te danken aan één factor - de ervaring van gebruikers heeft bewezen dat deze technologie echt werkt.

Precies het product dat bij u past

Sonicare AirFloss

Meer informatie

Bent u op zoek naar een opzetborstel?

Bekijk onze compatibiliteitsgids

Sonicare tandenborstels

Alle tandenborstels weergeven