• Draadloos
    Surround-geluid

  • Krachtig geluid
    van 5.1 home cinema

  • Afneembare
    Surround-luidsprekers

Philips home cinema sound

Productnieuws

November 2013

Home cinema-systemen van Philips slepen internationale awards in de wacht


Als u wilt genieten van home cinema-geluid, dan mogen de speciaal ontwikkelde, prachtig vormgegeven home cinema-systemen van Philips niet ontbreken. Elk onderdeel, elk detail en elk element van een Philips-systeem geeft een geheel nieuwe dimensie aan home cinema. Innovatie en vernuft zijn meer dan alleen een streven. Philips heeft er al talloze prestigieuze awards mee gewonnen, bijvoorbeeld voor twee baanbrekende Surround on Demand-producten, de Philips Fidelio SoundBar HTL9100 en de Fidelio E5 draadloze home cinema-luidspreker met Surround Sound.

What Hi-Fi - Product van het jaar
What Hi-Fi was onder de indruk van de Fidelio HTL9100 als een krachtige SoundBar die realistisch geluid en sterke, perfect afgestemde bas produceert uit de draadloze subwoofer. Wat hen vooral versteld deed staan, was het gemak waarmee de SoundBar kan worden omgetoverd in een waar Surround Sound-systeem. Hun beoordeling: "Als u meeslepend Surround Sound wilt, dan moet u zich omringen door luidsprekers."
Lees het verhaal zelf

EISA Award - Beste product 2013-2014
De EISA-awards zijn een van de meest prestigieuze designawards van Europa. De Fidelio SoundBar HTL9100 heeft deze felbegeerde onderscheiding in de wacht gesleept door 50 gespecialiseerde tijdschriften uit 20 Europese landen voor zich te winnen. Deze werden verrast door de afneembare achterluidsprekers, de eenvoudige installatie, het gebruiksgemak, de connectiviteit en de krachtige, nauwkeurige audioprestaties, en ze waren overtuigd van de vooruitstrevendheid en de innovatie van de Fidelio HTL9100.
Meer informatie

CES Innovations 2013
De CES Innovations Award werd opgezet om uitstekende vormgeving en techniek in consumentenelektronica te erkennen. Dit jaar ging de award naar de Fidelio HTL9100 vanwege de mogelijkheid om te kiezen tussen de eenvoud van Surround Sound en SoundBar, en "de eerste SoundBar ter wereld met afneembare draadloze luidsprekers op batterijen".

CES Innovations 2014
De Philips Fidelio E5 ging nog een stapje verder en won de begeerde Best of CES-award tijdens de CES 2014. De jury was onder de indruk van de afneembare Surround-luidsprekers in dit elegante, draadloze stereoluidsprekersysteem. De doorslaggevende factor was de uitgebreide connectiviteit, zoals draadloze Bluetooth APT-X en AAC voor draadloos streamen in HiFi-kwaliteit en NFC voor het synchroniseren van apparaten.

Al lange tijd houdt Philips zich bezig met audio-innovatie en deze passie voor geluid zal nooit verdwijnen. Deze awards onderstrepen nog eens dat Philips over de kennis en ervaring beschikt om te anticiperen op wat consumenten nodig hebben. Welk home cinema-systeem u ook kiest, u kunt erop vertrouwen dat Philips iets speciaals te bieden heeft.

Awards Awards Awards Awards
Juli 2013

SoundStage: schuif hem eronder voor een extra krachtig geluid


Niet iedereen heeft de ruimte voor een geluidssysteem met meerdere luidsprekers, maar iedereen houdt van mooi geluid. Geef TV-geluid een oppepper zonder ruimte op te geven met de TV SoundStage. Hij past overal waar een TV kan staan en kan daar precies onder worden geplaatst. Perfect om muziek en films nog magischer te maken. Wanneer de TV uit staat, is draadloos streamen van muziek via Bluetooth mogelijk. Dankzij de ingebouwde NFC-technologie koppelt u apparaten in een handomdraai. De krachtige ingebouwde subwoofer zorgt voor extra diepte in muziek en geeft films een extra vleugje drama. Sluit hem aan op de TV met HDMI ARC (Audio Return Channel) voor hetzelfde indrukwekkende geluid in TV-programma's voor een nog meeslependere kijkervaring. U regelt het allemaal zonder kabelwirwar dankzij de CEC-technologie, waarmee u het volume van de TV SoundStage gewoon bedient met de afstandsbediening van uw TV.

SoundStage-mediaspeler met draadloze verbinding
Juli 2013

Fidelio E5:
Een echt universele luidspreker voor geweldige muziek en films


Zonder gedoe het gewenste geluid - waar en wanneer u wilt. Het elegante nieuwe Fidelio Cinema-luidsprekersysteem E5 is de nieuwste uitvoering van het revolutionaire Surround on Demand-concept. In de opmerkelijk kleine elementen huist een systeem dat zich van een HiFi-stereomuzieksysteem in een handomdraai ontpopt tot een waar en absoluut overweldigend draadloos home cinema-systeem met Surround Sound.

De stereoconfiguratie van de Fidelio E5 brengt uw favoriete muziek tot leven. En wanneer een film of game om een complete Surround Sound-ervaring vraagt, kan het bovenste deel van elke luidspreker eenvoudig worden losgekoppeld en achter de luisteraar worden geplaatst. Hiermee creëert u een ware 5.1 Surround Sound-ervaring zonder kabelwirwar of gedoe. Bovendien biedt deze luidspreker de mogelijkheid om hoogwaardig draadloos te streamen via Bluetooth APT-X, evenals NFC-technologie voor eenvoudig koppelen en een draadloze subwoofer voor een basgeluid dat uw muziek en films echt tot leven laat komen.

Net als goede moderne kunst is de door eigentijdse interieur- en meubelontwerpen geïnspireerde Fidelio E5 een waar pronkstuk voor elke woning. Hij is gemaakt van authentieke materialen zoals natuurlijk hout en echt leer, en afgewerkt met geborsteld aluminium accenten voor een stijl die kwaliteit uitstraalt. Deze materialen zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook gekozen omdat ze het beste zijn voor de geluidsweergave.

Luidsprekers met Surround Sound
Juli 2013

Fidelio PS1 SoundSphere DesignLine


Recensenten van Stuff Magazine waren geboeid door het fascinerende ontwerp van de Fidelio SoundSphere DesignLine, die zodoende een plaats op de Cool List verwierf. Elk detail van de luidsprekers benadrukt de 'coolheid'.

De tweeters staan op lange chromen stelen van 1,1 meter hoog: de ideale luisterhoogte. Onderaan bevinden zich gladde bollen van inert hout met hoogglansafwerking, die als behuizing dienen voor de 6,5 inch woofers die een stevige 100 W bij 0,1% THD geluid per luidspreker voortbrengen. Het systeem is voorzien van Bluetooth APT-X voor High Definition draadloze streaming vanaf andere apparatuur. De Fidelio SoundSphere DesignLine kan ook rechtstreeks worden aangesloten op de TV via HDMI.

Fidelio SoundSphere-luidsprekers
Juli 2013

Surround on Demand: de nieuwste revolutie in home cinema


Surround on Demand is de nieuwste en meest revolutionaire innovatie op het gebied van home cinema-geluid van Philips en is momenteel alleen verkrijgbaar op de Fidelio HTL9100 SoundBar. In het verleden moest men kiezen tussen de ware Surround Sound uit een 5.1-configuratie met meerdere luidsprekers en een enkel SoundBar-ontwerp zonder kabelwirwar. Surround on Demand biedt nu beide voordelen in één slanke unit.

Als volledige Surround Sound niet nodig is, bijvoorbeeld als u muziek luistert of het nieuws kijkt, gebruikt u de stijlvolle SoundBar-unit voor een voller geluid. Maar wanneer echte Surround Sound een film of videogame echt tot leven kan brengen, koppelt u de draadloze Surround-luidsprekers gewoon los en plaatst u die achter in de kamer voor de totale 5.1-ervaring. De losgekoppelde luidsprekers kunnen 10 uur lang non-stop afspelen, zodat ze perfect zijn voor lange filmtrilogieën. Tussen de SoundBar en de losgekoppelde luidsprekers wordt gebruik gemaakt van een speciale draadloze audiotechnologie van Philips en een unieke frequentie voor storingsvrij geluid zonder kwaliteitsverlies.

Is het zo gemakkelijk? Gelukkig blijken gebruikers Songbird heel gebruiksvriendelijk te vinden. En ze beleven zo dus nog meer plezier aan hun GoGEAR.

Lay-out van Surround-systeem
Juni 2013

5.1-luidsprekers 5-serie: krachtig kamervullend geluid zonder vervorming

Ervaar muziek en films zoals nooit tevoren met de gloednieuwe en bijzonder innovatieve Philips 5.1-luidsprekers uit de 5-serie.

Speciaal ontwikkelde luidsprekerdrivers creëren het ultieme geluid. Dankzij een met ferrovloeistof gekoelde zachte dome-tweeter van 15 mm klinken hoge tonen helderder dan ooit en zijn ze vrij van vervorming. Voor de middentonen is een papieren conus gebruikt, omdat papier lichter en efficiënter is dan plastic en een betere geluidskwaliteit biedt. De conus heeft versterkte randen die hem drie keer sterker maken, waardoor ook bij vol volume een onvervormd geluid wordt gegarandeerd. De bastonen worden geleverd door een Bass Reflex-systeem voor maximaal volume zonder compressie.

Dankzij het gebogen ontwerp bieden deze luidsprekers een volstrekt nauwkeurig geluidsbeeld. Normale luidsprekers vervormen het geluid door het midden van de tweeter voor het midden van de mid-range driver te plaatsen vanwege de diepte van de driver. Het gebogen ontwerp zorgt voor een nauwkeurigere plaatsing van de tweeter.

5.1 Surround-systeem
Juni 2013

Philips Smart TV

Bent u in het bezit van een Philips home cinema-systeem met Blu-ray of mediaspeler en gebruikt u Philips SmartTV? Zoek en ontdek nu apps die compatibel zijn met uw apparaat om meer uit uw SmartTV te halen.

Juni 2013

Philips home cinema-technologieën

360 Sound: Surround Sound vanuit alle mogelijke hoeken

Philips 360 Sound omvat gepatenteerde luidsprekers die een werkelijk ongeëvenaard geluid bieden. Ondanks hun bescheiden afmetingen hebben ze grote impact dankzij de drivers in alle richtingen, die het geluid tegelijkertijd naar de zijkanten en naar voren uitstoten. Doordat drie drivers het geluid tegelijkertijd in drie richtingen sturen, zijn volume, kracht en een overweldigend geluid gegarandeerd. In combinatie met extra versterkers en een door Philips ontwikkeld geluidsalgoritme biedt het ultieme, meeslepende 9.1 Surround Sound-systeem een geluidservaring die ver uitstijgt boven conventionele 5.1-systemen.
Bij een geluidstest* gaf 70% van de testpersonen de voorkeur aan het indrukwekkende geluid van de Philips 360 Sound.
*Gebaseerd op consumenten die deelnamen aan de geluidstest van Synovate in november 2010 in Duitsland tegenover een vooraanstaande concurrent.

AmbiSound: meer geluid uit minder luidsprekers

Volledig opgaan in realistische Surround Sound met één luidsprekerunit: dat is de magie van AmbiSound. AmbiSound biedt Surround Sound, ongeacht waar de luisteraar zit. Dankzij de natuurlijke en realistische geluidseffecten en volledige vrijheid in plaatsing van de luidsprekers is AmbiSound de ideale oplossing voor Surround Sound zonder poespas. Met een diepte van slechts 87 mm bieden de zes versterkers en zes luidsprekers een ultieme 5.1 Surround Sound-ervaring.

Voor AmbiSound is geput uit kennis die is opgedaan tijdens diepgaand onderzoek naar de wetenschap van geluidsperceptie, ofwel psychoakoestiek, om zo het allesomvattende geluid te creëren. AmbiSound omvat drie specifieke gebieden van de psychoakoestiek. Het eerste is het psychoakoestische fenomeen, ofwel inzicht in het menselijke gehoor, dat is toegepast in de geluidsverwerkingstechnologie van AmbiSound. Het tweede is arrayverwerking, het creëren van geluidsgolven door het genereren van akoestische inkepingen waardoor luisteraars het geluid van overal om zich heen horen. Het derde en laatste gebied is de nauwkeurig vormgegeven driverplaatsing. De buitenste drivers zijn opzettelijk onder een hoek geplaatst voor een omvangrijker meerkanaals Surround Sound-effect.

Op basis van deze componenten biedt AmbiSound een ongeëvenaarde Surround Sound met slechts één SoundBar.

Crystal Clear Sound: superieure helderheid in elk detail

Of het nu gaat om muziek, een film of game, om werkelijk te kunnen genieten van geluid is helderheid van essentieel belang. Crystal Clear Sound maakt gebruik van een unieke combinatie van zorgvuldig geselecteerde tweeters en premium klasse D-versterkers om het detail van de oorspronkelijke geluidsopnamen te behouden, zodat u deze kunt beluisteren zoals de maker het bedoelde.

Deze technologie maakt gebruik van speciale tweeters die zijn gemaakt van licht maar stevig titanium voor een nauwkeurige audioweergave. Het unieke ontwerp zorg ervoor dat niets het creëren van realistisch, authentiek en levensecht geluid nog in de weg staat.

De premium klasse D-versterkers van Philips geven het oorspronkelijke geluid natuurgetrouw weer, zodat films en muziek thuis net zo goed klinken als toen de opnamen werden gemaakt.

Meer informatie Sluiten
Lay-out 360-surroundsysteem
Surroundsysteem
Luidsprekerlay-out centrale luidsprekers
Pagina: 1
    Terug naar volledige lijst
Pagina: 1
    Terug naar productkenmerken

Juli 2013

SoundStage: schuif hem eronder voor een extra krachtig geluid

Niet iedereen heeft de ruimte voor een geluidssysteem met meerdere luidsprekers, maar iedereen houdt van mooi geluid. Geef TV-geluid een oppepper zonder ruimte op te geven met de TV SoundStage. Hij past overal waar een TV kan staan en kan daar precies onder worden geplaatst. Perfect om muziek en films nog magischer te maken. Wanneer de TV uit staat, is draadloos streamen van muziek via Bluetooth mogelijk. Dankzij de ingebouwde NFC-technologie koppelt u apparaten in een handomdraai. De krachtige ingebouwde subwoofer zorgt voor extra diepte in muziek en geeft films een extra vleugje drama. Sluit hem aan op de TV met HDMI ARC (Audio Return Channel) voor hetzelfde indrukwekkende geluid in TV-programma's voor een nog meeslependere kijkervaring. U regelt het allemaal zonder kabelwirwar dankzij de CEC-technologie, waarmee u het volume van de TV SoundStage gewoon bedient met de afstandsbediening van uw TV.

SoundStage-mediaspeler met draadloze verbinding

Juli 2013

Fidelio E5:
Een echt universele luidspreker voor geweldige muziek en films

Zonder gedoe het gewenste geluid - waar en wanneer u wilt. Het elegante nieuwe Fidelio Cinema-luidsprekersysteem E5 is de nieuwste uitvoering van het revolutionaire Surround on Demand-concept. In de opmerkelijk kleine elementen huist een systeem dat zich van een HiFi-stereomuzieksysteem in een handomdraai ontpopt tot een waar en absoluut overweldigend draadloos home cinema-systeem met Surround Sound.

De stereoconfiguratie van de Fidelio E5 brengt uw favoriete muziek tot leven. En wanneer een film of game om een complete Surround Sound-ervaring vraagt, kan het bovenste deel van elke luidspreker eenvoudig worden losgekoppeld en achter de luisteraar worden geplaatst. Hiermee creëert u een ware 5.1 Surround Sound-ervaring zonder kabelwirwar of gedoe. Bovendien biedt deze luidspreker de mogelijkheid om hoogwaardig draadloos te streamen via Bluetooth APT-X, evenals NFC-technologie voor eenvoudig koppelen en een draadloze subwoofer voor een basgeluid dat uw muziek en films echt tot leven laat komen.

Net als goede moderne kunst is de door eigentijdse interieur- en meubelontwerpen geïnspireerde Fidelio E5 een waar pronkstuk voor elke woning. Hij is gemaakt van authentieke materialen zoals natuurlijk hout en echt leer, en afgewerkt met geborsteld aluminium accenten voor een stijl die kwaliteit uitstraalt. Deze materialen zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook gekozen omdat ze het beste zijn voor de geluidsweergave.

Luidsprekers met Surround Sound

Juli 2013

Fidelio PS1 SoundSphere DesignLine

Recensenten van Stuff Magazine waren geboeid door het fascinerende ontwerp van de Fidelio SoundSphere DesignLine, die zodoende een plaats op de Cool List verwierf. Elk detail van de luidsprekers benadrukt de 'coolheid'.

De tweeters staan op lange chromen stelen van 1,1 meter hoog: de ideale luisterhoogte. Onderaan bevinden zich gladde bollen van inert hout met hoogglansafwerking, die als behuizing dienen voor de 6,5 inch woofers die een stevige 100 W bij 0,1% THD geluid per luidspreker voortbrengen. Het systeem is voorzien van Bluetooth APT-X voor High Definition draadloze streaming vanaf andere apparatuur. De Fidelio SoundSphere DesignLine kan ook rechtstreeks worden aangesloten op de TV via HDMI.

Fidelio SoundSphere-luidsprekers

Juni 2013

Surround on Demand: de nieuwste revolutie in home cinema

Surround on Demand is de nieuwste en meest revolutionaire innovatie op het gebied van home cinema-geluid van Philips en is momenteel alleen verkrijgbaar op de Fidelio HTL9100 SoundBar. In het verleden moest men kiezen tussen de ware Surround Sound uit een 5.1-configuratie met meerdere luidsprekers en een enkel SoundBar-ontwerp zonder kabelwirwar. Surround on Demand biedt nu beide voordelen in één slanke unit.

Als volledige Surround Sound niet nodig is, bijvoorbeeld als u muziek luistert of het nieuws kijkt, gebruikt u de stijlvolle SoundBar-unit voor een voller geluid. Maar wanneer echte Surround Sound een film of videogame echt tot leven kan brengen, koppelt u de draadloze Surround-luidsprekers gewoon los en plaatst u die achter in de kamer voor de totale 5.1-ervaring. De losgekoppelde luidsprekers kunnen 10 uur lang non-stop afspelen, zodat ze perfect zijn voor lange filmtrilogieën. Tussen de SoundBar en de losgekoppelde luidsprekers wordt gebruik gemaakt van een speciale draadloze audiotechnologie van Philips en een unieke frequentie voor storingsvrij geluid zonder kwaliteitsverlies.

Is het zo gemakkelijk? Gelukkig blijken gebruikers Songbird heel gebruiksvriendelijk te vinden. En ze beleven zo dus nog meer plezier aan hun GoGEAR.

Meer informatie

 

Lay-out van Surround-systeem

Juni 2013

5.1-luidsprekers 5-serie: krachtig kamervullend geluid zonder vervorming

Ervaar muziek en films zoals nooit tevoren met de gloednieuwe en bijzonder innovatieve Philips 5.1-luidsprekers uit de 5-serie.

Speciaal ontwikkelde luidsprekerdrivers creëren het ultieme geluid. Dankzij een met ferrovloeistof gekoelde zachte dome-tweeter van 15 mm klinken hoge tonen helderder dan ooit en zijn ze vrij van vervorming. Voor de middentonen is een papieren conus gebruikt, omdat papier lichter en efficiënter is dan plastic en een betere geluidskwaliteit biedt. De conus heeft versterkte randen die hem drie keer sterker maken, waardoor ook bij vol volume een onvervormd geluid wordt gegarandeerd. De bastonen worden geleverd door een Bass Reflex-systeem voor maximaal volume zonder compressie.

Dankzij het gebogen ontwerp bieden deze luidsprekers een volstrekt nauwkeurig geluidsbeeld. Normale luidsprekers vervormen het geluid door het midden van de tweeter voor het midden van de mid-range driver te plaatsen vanwege de diepte van de driver. Het gebogen ontwerp zorgt voor een nauwkeurigere plaatsing van de tweeter.

5.1 Surround-systeem

Juni 2013

Philips Smart TV

Bent u in het bezit van een Philips home cinema-systeem met Blu-ray of mediaspeler en gebruikt u Philips SmartTV? Zoek en ontdek nu apps die compatibel zijn met uw apparaat om meer uit uw SmartTV te halen.

 

Philips Smart TV

Juni 2013

Philips home cinema-technologieën

360 Sound: Surround Sound vanuit alle mogelijke hoeken

Philips 360 Sound omvat gepatenteerde luidsprekers die een werkelijk ongeëvenaard geluid bieden. Ondanks hun bescheiden afmetingen hebben ze grote impact dankzij de drivers in alle richtingen, die het geluid tegelijkertijd naar de zijkanten en naar voren uitstoten. Doordat drie drivers het geluid tegelijkertijd in drie richtingen sturen, zijn volume, kracht en een overweldigend geluid gegarandeerd. In combinatie met extra versterkers en een door Philips ontwikkeld geluidsalgoritme biedt het ultieme, meeslepende 9.1 Surround Sound-systeem een geluidservaring die ver uitstijgt boven conventionele 5.1-systemen.

Bij een geluidstest* gaf 70% van de testpersonen de voorkeur aan het indrukwekkende geluid van de Philips 360 Sound.
*Gebaseerd op consumenten die deelnamen aan de geluidstest van Synovate in november 2010 in Duitsland tegenover een vooraanstaande concurrent.

AmbiSound: meer geluid uit minder luidsprekers

Volledig opgaan in realistische Surround Sound met één luidsprekerunit: dat is de magie van AmbiSound. AmbiSound biedt Surround Sound, ongeacht waar de luisteraar zit. Dankzij de natuurlijke en realistische geluidseffecten en volledige vrijheid in plaatsing van de luidsprekers is AmbiSound de ideale oplossing voor Surround Sound zonder poespas. Met een diepte van slechts 87 mm bieden de zes versterkers en zes luidsprekers een ultieme 5.1 Surround Sound-ervaring.

Voor AmbiSound is geput uit kennis die is opgedaan tijdens diepgaand onderzoek naar de wetenschap van geluidsperceptie, ofwel psychoakoestiek, om zo het allesomvattende geluid te creëren. AmbiSound omvat drie specifieke gebieden van de psychoakoestiek. Het eerste is het psychoakoestische fenomeen, ofwel inzicht in het menselijke gehoor, dat is toegepast in de geluidsverwerkingstechnologie van AmbiSound. Het tweede is arrayverwerking, het creëren van geluidsgolven door het genereren van akoestische inkepingen waardoor luisteraars het geluid van overal om zich heen horen. Het derde en laatste gebied is de nauwkeurig vormgegeven driverplaatsing. De buitenste drivers zijn opzettelijk onder een hoek geplaatst voor een omvangrijker meerkanaals Surround Sound-effect.

Op basis van deze componenten biedt AmbiSound een ongeëvenaarde Surround Sound met slechts één SoundBar.

Crystal Clear Sound: superieure helderheid in elk detail

Of het nu gaat om muziek, een film of game, om werkelijk te kunnen genieten van geluid is helderheid van essentieel belang. Crystal Clear Sound maakt gebruik van een unieke combinatie van zorgvuldig geselecteerde tweeters en premium klasse D-versterkers om het detail van de oorspronkelijke geluidsopnamen te behouden, zodat u deze kunt beluisteren zoals de maker het bedoelde.

Deze technologie maakt gebruik van speciale tweeters die zijn gemaakt van licht maar stevig titanium voor een nauwkeurige audioweergave. Het unieke ontwerp zorg ervoor dat niets het creëren van realistisch, authentiek en levensecht geluid nog in de weg staat.

De premium klasse D-versterkers van Philips geven het oorspronkelijke geluid natuurgetrouw weer, zodat films en muziek thuis net zo goed klinken als toen de opnamen werden gemaakt.

Lay-out 360-surroundsysteem