FAQ

    U wilt meer informatie over LED-lampen? Ontdek meer via de vijf meest gestelde vragen.    

1. Hoe kan ik de lichtopbrengst stabiliseren?

 

Heel veel nieuwe dimmers zijn voorzien van een stelschroef waarmee u met de hand het juiste belastingniveau kunt regelen. Als die schroef niet in de juiste stand staat, kunnen ongewenste effecten optreden zoals zoemen en knipperen. Stel de positie van de schroef in om een stabiele lichtopbrengst te realiseren. Als u meer ondersteuning nodig hebt, neem dan contact op met Philips Consumer Care.

2. Welk type dimmer kan ik gebruiken voor mijn LED-lamp of -spot?

 

Philips levert een hele reeks dimbare lampen en spots, en heeft een representatief aantal Europese dimmers getest om te controleren of die compatibel zijn met haar lampen.

Raadpleeg de lijst met compatibele dimmers voor lampen en spots om te ontdekken welke dimmers door Philips worden aanbevolen.


Bekijk de lijst met compatibele dimmers voor Philips LED-lampen en -spots (pdf)

 

3. Gedurende sommige perioden van de dag merk ik een verschil in lichtniveau.  Kan het product daardoor beschadigen?

 

Op vaste tijdstippen van de dag stuurt de elektriciteitsmaatschappij pulsen over het net om te schakelen tussen de dag- en nachtinstellingen. Ook stofzuigers kunnen storingen op het net veroorzaken, bijvoorbeeld als ze worden ingeschakeld. Dit soort effecten is niet schadelijk voor het product.

 

Hoe kan ik storingen op mijn audio-installatie voorkomen?

Het is mogelijk dat er storingen optreden als de voedingsdraden gecombineerd worden met de luidsprekerdraden. Dit kan voorkomen worden door een grotere afstand te handhaven tussen de twee ingangsdraden van de lamp en de audio-installatie.

 

4. Kan ik op één en dezelfde dimmer LED-lampen combineren met fluorescentielampen of andere inductieve lichtbronnen?

 

Nee, dat zou ongewenste effecten geven, zoals knipperen.

 

5. Welk type dimmer kan ik gebruiken voor mijn LED-lamp?
gold-dimmer
Als er een goudkleurig dimmericoon is afgebeeld op de verpakking kan het product gedimd worden met alle types fase-aansnijdimmers die in Europa verkocht worden. Het licht kan worden gedimd tot wel 0-2% van de initiële maximale lichtopbrengst.
Als er een zilverkleurig dimmericoon is afgebeeld op de verpakking is het product compatibel met geselecteerde types fase-aansnijdimmers (type afgaande flank).

Philips heeft een representatief aantal Europese dimmers getest om te controleren of die compatibel zijn met haar lampen. De dimmers zijn in volgorde van hun prestaties opgesomd in de lijst van compatibele dimmers.

 

Bekijk de lijst dimmers die compatibel zijn met Philips LED-lampen (pdf).

 

Voor al deze dimmers zijn optimale prestaties gegarandeerd als er tot maximaal 3 Philips LED-lampen met zilverkleurig dimmericoon op zijn aangesloten, of tot 6 Philips LED-lampen met goudkleurig dimmericoon.

 

Meer hulp nodig? Kies de juiste lamp

Om meer te leren over Philips Lighting: bekijk onze video's of klik  hier
LED-lampen

LED-lampen

 

LED-lampen kunnen u helpen elke woonruimte om te toveren met een mooi warm wit licht. Deze handleiding laat u zien hoe LED-lampen u onbegrensde verlichtingsmogelijkheden kunnen bieden. Met LED-lampen kunt u tot 90% energie en geld besparen.

Lichteffect

Lichteffect

 

Bekijk hoe het lichteffect van een lamp beïnvloed wordt door de lampcoating en hoe dit u kan helpen de juiste soort verlichting te creëren. Matte lampen geven een diffuus licht. Heldere lampen produceren een sprankelend, natuurlijk warm licht.

Energiebesparende lampen

Energiebesparende lampen

 

Energiebesparende lampen, ook wel bekend als spaarlampen of compacte fluorescentielampen, verbruiken minder energie dan klassieke lampen voor het produceren van dezelfde hoeveelheid licht. Bekijk hoe spaarlampen het juiste lichteffect en sfeer kunnen realiseren, en uw verlichtingsrekeningen kunnen verlagen.

 

Halogeenlampen

Halogeenlampen 

 

Halogeenlampen bieden de snelste en gemakkelijkste manier om de klassieke gloeilampen te vervangen. Bekijk hoe halogeenlampen u een enorme keuze uit verlichtingsmogelijkheden bieden met licht van dezelfde warme, sprankelende kwaliteit als die van klassieke gloeilampen. Halogeenlampen bieden de snelste en gemakkelijkste manier om de klassieke gloeilampen te vervangen.

In de spotlights

Kijk naar onze andere verlichtingsproducten