Tuinverlichting

Zie wat u met buitenverlichting kunt doen

Video - Bringing a garden to life at night

De tuin 's avonds tot leven brengen

De familie Voemel heeft een grote tuin maar deze heeft niet de verlichting om er ook 's avonds van te genieten. Zie hoe wij de tuin tot leven brachten.

Bringing a garden to life at night

Berlin

De tuin 's avonds tot leven brengen

Een nieuw tuinontwerp? Vergeet je tuinverlichting niet!

Mei is traditioneel de maand waarin onze groene vingers beginnen te kriebelen. Na de koude en donkere wintermaanden verdient je tuin dan ook een opfrisbeurt. Wanneer je kiest voor een nieuw tuinontwerp, overweeg je best ook om de tuinverlichting aan te pakken.

 

Tips voor je tuinontwerp – plan de indeling en kleuren

Eerst en vooral moet je het tuinontwerp uittekenen. Plaats alle onderdelen zoals bloemenperkjes, struiken of hagen, tuinpaadjes, vijvers, verschillende buitenlampen ... op de plattegrond van je tuin. Zo kan je vooraf de plaatsing bepalen en heb je al meteen een goed zicht op je toekomstige tuin.


Door te werken met kleuren, contrast en hoogteverschillen creëer je een gezellige tuin vol leven. Verschillende frisse kleuren zorgen voor contrast en met hoogteverschillen kan je een rustig landschap aanleggen. Naast bloemen kan je ook met je tuinaccessoires, tuinverlichting of zelfs het tuinhuis zorgen voor meer kleur in je tuin. Enkele goedgekozen kleuren zorgen het hele jaar rond voor een kleurrijke tuin.

Tuinverlichting waar en wanneer je het nodig hebt

’s Avonds kan je de mooiste delen van de tuin doen oplichten met tuinverlichting. Door de verschillende hoogteniveaus te belichten kan je lichtpoelen creëren wat voor een gezellige sfeer zorgt. Tuinverlichting die je van binnenuit kan bedienen is uiteraard zeer handig maar denk ook aan verlichting met bewegingssensoren. Enerzijds bespaar je energie door enkel te verlichten waar je het nodig hebt, anderzijds schrikt de tuinverlichting met bewegingssensoren mogelijke inbrekers af.

 

Laat je inspireren door onze ruime collecties tuinverlichting. Ontdek dankzij onze ‘lightovers’ meteen ook hoe onze tuinverlichting er uitziet in jouw tuin.

Populaire producten