Led hanglamp

Zie wat u in de keuken met licht kunt doen

Video - The open plan living of this young family needed a more flexible lighting solution to the needs of both kids and parents.

Het hart van een huis verwarmen

De open woonkamer van dit jonge gezin had flexibeler verlichting nodig om te kunnen voldoen aan de behoeftes van de kinderen en de ouders.

Video - Warming up the heart of a home

Berlijn

Het hart van een huis verwarmen

De juiste LED hanglampen kiezen voor je eetkamer & keuken

 

De juiste hanglampen vinden voor je interieur lijkt moeilijker dan het is. Er zijn immers enkele tips die je helpen in je zoektocht naar de juiste (LED) hanglampen. We leiden je dan ook graag naar de juiste hanglamp!

 

Een elegante hanglamp geeft karakter aan je eetkamer en/of keuken. Er zijn echter verschillende zaken waar je rekening mee moet houden om tot een geslaagd resultaat te komen: de stijl & vormgeving, de functie & plaats, de vorm van je keuken- of eettafel, enzovoort…

 

Wat is de functie van je hanglamp?

 

Denk in eerste plaats na wat de functie van de hanglamp zal zijn. Zo zijn er hanglampen die enkel gericht licht bieden en zo enkel de eettafel of keukentafel belichten. Anderzijds heb je ook ‘multifunctionele’ lampen die zowel voor gericht als diffuus licht zorgen. Zo wordt zowel de tafel als de kamer voldoende verlicht.

 

Zowel in de eetkamer als in de keuken dragen die laatste de voorkeur weg. Door te kiezen voor een hanglamp met dimfunctie heb je voor elk moment en elke functie de juiste lichtintensiteit. Of je nu een romantisch diner plant of het huiswerk wil maken met de kids.

subimage-kitchen-lighting-suspension-light.jpg

De hanglampen afstemmen op de keuken- en eettafel

 

Daarnaast is ook de vorm en de grootte van je tafel bepalend voor je hanglamp. Een lange eettafel vereist ook een ‘lang’ lichtobject.
Zo heb je pendelverlichting die bestaat uit verschillende lichtbronnen waarmee de volledige lengte van de tafel belicht wordt. Boven een ronde of vierkante tafel kan je kiezen voor één lamp die je dan centraal boven de tafel hangt. Let er ook bij deze hanglampen of de lamp voor gericht en/of diffuus licht zorgt.

 

Naast de vorm is ook de hoogte van het plafond evenals de ruimte tussen de hanglamp en de tafel belangrijk. Bij hoge plafonds moet de kabel voldoende lang zijn. De hanglamp mag niet te hoog maar ook niet te laag hangen. De ideale hoogte voor de hanglamp bevindt zich net onder ooghoogte wanneer je rechtop aan de tafel staat. Verschillende van onze hanglampen worden dan ook geleverd met lange kabels wat de nodige flexibiliteit biedt voor verschillende situaties.

 

Van design hanglampen tot landelijke hanglampen en van LED tot spaarlampen

 

Ten slotte zal ook de stijl van de hanglamp bijdragen tot een geslaagd resultaat. Philips biedt je dan ook een ruime keuze aan stijlen: moderne hanglampen, landelijke hanglampen, design hanglampen klassieke hanglampen.

 

Last but not least: welk type van verlichting kies je? Kies je voor een LED hanglamp of een hanglamp met spaarlampen? Beide types bieden verschillende voordelen. Zo zijn beide types energiezuinig en bieden ze beiden diffuus en warm licht. Deze keuze is dus eerder persoonlijk. Ons ruime assortiment biedt verschillende types, stijlen en modellen waardoor je dus ongetwijfeld de juiste hanglamp voor jouw eetkamer en/of keuken zal vinden!

Populaire producten