Bureauverlichting

Zie wat u in uw thuiskantoor / studeerkamer met licht kunt doen

Aan de slag met bureauverlichting – een functionele werkplek inrichten

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis een eigen werkplek te voorzien. Een plek om van thuis uit te werken maar ook een plek waar de kids hun huiswerk kunnen maken. De juiste tools zijn daarbij onontbeerlijk. Denk maar aan de bureauverlichting…

 

De bureauverlichting krijgt meestal weinig aandacht. Toch zorgt het kiezen van de juiste bureaulamp(en) ervoor dat het werken een stuk aangenamer wordt. De verkeerde bureauverlichting leidt immers tot hoofdpijn en concentratiestoornissen.

 

Functionele bureaulampen & -verlichting voor een aangename werkplek

 

Een aangename werkplek is als het ware een bureau waar je niet alleen toegang hebt tot alle nodige materialen en toestellen maar waar je ook behoorlijk licht hebt om je taken uit te voeren. Wanneer je voor langdurige tijd leest, schrijft op typt op een slecht belichte plek, zullen je ogen snel vermoeid raken wat tot hoofdpijn en een verminderde concentratie werkt. De juiste verlichting zorgt er dus voor dat je productief kan werken en blijven werken.

 

Kies dus niet zomaar om het even welke bureaulamp maar neem volgende zaken in acht. De ideale verlichtingssituatie is een combinatie van natuurlijk licht, direct licht (d.m.v. een bureaulamp) en indirect licht (d.m.v. een hanglamp of plafonnière). Op natuurlijk licht heb je weinig of geen invloed maar je kan wel een juiste keuze maken voor je bureaulamp en de indirecte lichtbron. Wat betreft de bureaulamp kies je bij voorkeur voor een verstelbare lamp met een flexibele arm. Op die manier heb je licht waar je het nodig hebt. LED lampen zijn de beste keuze want deze zijn ecologisch & economisch en zijn minder vermoeiend voor de ogen dan andere soorten lampen.

Ten slotte is ook een indirecte lichtbron noodzakelijk aan je bureau. Hier kan je kiezen voor een wandlamp of hanglamp. Bij een wandlamp kan je wel te maken krijgen met vervelende schimmen (afhankelijk van waar deze zich bevindt). Kies je voor een hanglamp? Dan hang je deze best vlak boven de bureau. Indien je werkplek zich ook in de woonkamer bevindt, bestaat de kunst eruit om je bureauverlichting af te stemmen op de verlichting in de woonkamer.

 

Onze ruime collecties (bureau)verlichting (link naar collectie) maken het echter mogelijk de stijl van je bureauverlichting & woonkamerverlichting op elkaar af te stemmen.

desklighting.jpg