Badkamerlampen

Terug naar alle kamers

Zie wat u in de badkamer met licht kunt doen

De juiste badkamerlampen voor uw badkamer !

 

Iedere badkamer is anders. Van kleine tot grote badkamers en van klassieke badkamers tot moderne wellness- en relaxruimtes. Er zijn dan ook heel wat factoren die bepalen welke badkamerlampen de juiste lampen zijn voor uw badkamer.

 

De stijl en grootte zijn zowat de meest belangrijke factoren maar ook de verschillende functies, de lichtintensiteit, de soorten licht en de lichtarmaturen zelf zouden in acht genomen moeten worden bij het kiezen van uw badkamerlampen.

 

De badkamerlampen afstemmen op de inrichting in 4 stappen

 

Er zijn verschillende vragen die u zichzelf kan stellen bij de keuze van de badkamerlampen. De combinatie van de antwoorden zullen u ongetwijfeld op de juiste weg zetten bij het kiezen van de juiste badkamerlampen:

bathroom-lamp

Welke stijl is mijn badkamer?

 

Bij een strakke en moderne badkamer horen immers ook moderne (design) lampen met strakke lijnen en innovatie materialen zoals chroom of geborsteld aluminium. In ons assortiment badkamerlampen vindt u verschillende stijlen van armaturen.

 

Denk bij stijl ook aan de sfeer die uw badkamer moet uitstralen. Een moderne badkamer mag wat ‘koeler’ aanvoelen terwijl een klassieke badkamer een meer romantisch gevoel mag krijgen. Met de juiste sfeerverlichting – indirect licht en diffuus licht, LEDstrips, etc. – creëert u makkelijk de juiste sfeer.

 

Wat is de grootte van mijn badkamer?


Afhankelijk van de grootte van uw badkamer zal u meer armaturen moeten plaatsen met een hogere lichtintensiteit. In een kleine badkamer zal het volstaan om de algemene verlichting te combineren met gerichte verlichting aan de spiegel. In een grote badkamer met zowel een bad als douche moeten er echter meerdere lichtbronnen geplaatst worden: licht boven het bad & boven de douche, licht aan de spiegel, algemene verlichting en eventueel ook sfeerverlichting.


En ook de lichtintensiteit is belangrijk. Te sterk licht zal de badkamer al gauw steriel doen aanvoelen. Bovendien moet de lichtintensiteit ook afgestemd worden op de locatie van de lichtbron. Zo mag het licht boven het bad niet te sterk zijn zodat je niet verblind wordt. Of je daarbij voor LED, halogeen of spaarlampen kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur.


Wat zijn de verschillende functies in mijn badkamer?


Je kan je badkamer makkelijk indelen in zones aan de hand van de verschillende functies. Zo heb je aan de spiegel nood aan gericht, helder licht oftewel taakverlichting. Boven of rond het bad zorg je best voor warm, diffuus licht (sfeerverlichting). Boven de douche mag de lichtintensiteit dan weer iets hoger liggen.


Bovendien hangt dit ook samen met de grootte van je badkamer. De heldere taakverlichting doet ook dienst als algemene of basisverlichting in een kleine badkamer. In een grote badkamer zal dit echter niet voldoen en moet je dus ook een algemene lichtbron voorzien.


Welk type van armaturen moet ik kiezen?


Hang- of pendellampen, LEDstrips, wandarmaturen, plafonnières, (inbouw)spots, … Keuze te over maar welke types hebt u nodig in uw badkamer? Ook dit hangt grotendeels af van enerzijds de grootte en anderzijds de verschillende functies in de badkamer. Beslis niet willekeurig maar stel even een plan op van je badkamer met daarop de verschillende zones. Zo kan u een berekende keuze maken voor de types van armaturen en hebt u meteen een goed zicht op het resultaat!

Populaire producten