Huishoudelijke artikelen


De espressomachine collectie

Dankzij onze nieuwe collectie espressomachines kan iedereen, ongeacht zijn of haar voorkeur, thuis genieten van een perfect kopje koffie.

Xelsis Klik op en ontdek de geheimen van de espressomachine.
Video
Meer informatie
Koffiespecialiteiten
Saeco GranBaristo Espressomachine Klik op en ontdek de geheimen van de espressomachine.
Meer informatie
Exprelia EVO Klik op en ontdek de geheimen van de espressomachine.
Video
Meer informatie
Koffiespecialiteiten
Energica Focus Klik op en ontdek de geheimen van de espressomachine.
Video
Meer informatie
Koffiespecialiteiten
Moltio Klik op en ontdek de geheimen van de espressomachine.
Video
Koffiespecialiteiten
Intelia EVO One Touch Cappuccino Klik op en ontdek de geheimen van de espressomachine.
Video
Meer informatie
Koffiespecialiteiten
Espresso macchiato
Heet water
Minuto Klik op en ontdek de geheimen van de espressomachine.
Video
Meer informatie
Koffiespecialiteiten
Saeco Intuita cappuccino espressomachine Klik op en ontdek de geheimen van de espressomachine.
Video
Meer informatie
Koffiespecialiteiten
Espresso macchiato
Heet water
Saeco Xsmall espresso apparaat Klik op en ontdek de geheimen van de espressomachine.
Meer informatie
Koffiespecialiteiten
Meer informatie
Wilt u meer?
Elk detail is van vitaal belang voor ware koffieliefhebbers. Daarom adviseren we het Brita-waterfilter voor het zuiverste water en ons goedgekeurd ontkalkingsmiddel, waardoor het watercircuit van de espressomachine op milde maar afdoende manier vrij van kalkaanslag blijft.

Gemaakt door koffieliefhebbers

Waarom een espressomachine van Saeco?

De reis van boon naar beker

Dompel uzelf onder in de wereld van koffie en beleef de magische transformatie van een eenvoudige boon in uw favoriete koffiespecialiteit.

Ontdek welke koffiespecialiteiten wij met trots aanbieden aan koffieliefhebbers
Een genot voor alle zintuigen

Maak kennis met Luigi Odello, President van het Centro Studi Assagiatori - Italian Tasters. Hij ontrafelt voor u de geheimen van het meest geavanceerde onderzoeksinstituut op het gebied van smaakanalyse en legt u uit waarom onze espressomachines door middel van een smaakcertificaat zijn beloond voor onze superieure smaak en compromisloze passie voor kwaliteit.

Altijd ondersteuning

We helpen u met alle mogelijke vragen of problemen, zodat u altijd met plezier koffie zet. Zonder gedoe.

Altijd ondersteuning
We zijn erg trots op onze koffiemachines en daarom willen we goed voor u en uw Saeco-machine zorgen. We staan altijd voor u klaar, zowel online als offline, om ervoor te zorgen dat u jarenlang van heerlijke koffie zult genieten.
Registratie
Registreer uw espressomachine vandaag nog om op de hoogte te blijven van nieuws over Saeco
Nu registreren
Onderdelen en accessoires
Ga naar onze onlinewinkel voor alle onderhoudsproducten en accessoires die u nodig kunt hebben om uw machine optimaal te benutten
Onderdelen en accessoires
Videotutorials
Onze experts hebben gedetailleerde video's samengesteld om u te helpen alles uit uw Saeco espressomachine te halen. Bekijk ze hier
Videotutorials
Neem dan contact met ons op
telefoonTelefoon telefoonE-mail telefoonChatten telefoonReparatieservice
Ontdek de wereld van Saeco koffie op je iPhone
Alleen voor Saeco Intelia
App Store

Ontdek de rijkdom van koffie dankzij de instelbare molen met vijf voorkeursinstellingen
5 instelbare maalvoorkeuren, van de fijnste instelling voor een volle espresso tot de grofste voor een lichtere café crème.
Wij weten wat koffie is
Wij weten wat koffie is
Wij weten wat koffie is
Meer informatie
Technologie ontmoet expertise
Technologie ontmoet expertise
Technologie ontmoet expertise
Technologie ontmoet expertise
Onze machines zorgen voor uw koffie
Onze machines zorgen voor uw koffie
Onze machines zorgen voor uw koffie
Het aroma van Arabica-bonen is zowel mild als intens, en zorgt voor een geweldige espresso. De Arabica-boom groeit tussen 900 en 2000 meter boven zeeniveau en heeft temperaturen nodig van 15 tot 24 °C.
Arabica
Robusta-bonen bevatten tweemaal zo veel cafeïne, voor een krachtige espresso met een bittertje in de smaak. Deze bonen groeien doorgaans in lager gelegen gebieden, 200 tot 600 meter boven zeeniveau, en houden van een warmer klimaat met temperaturen van 24 tot 29 °C.
1. DE SELECTIE VAN DE KOFFIEBONENEr zijn twee soorten koffiebonen: Arabica en Robusta. Arabica groeit op een hoogte van 900 tot 2000 meter boven zeeniveau en heeft een temperatuur nodig die tussen 15 en 24 °C ligt. Robusta groeit in de lagere regionen, tussen 200 en 600 meter, en houdt van meer warmte: 24 tot 29 °C.
2. DE OOGSTDe hoogste kwaliteit wordt bereikt als de koffiebessen met de hand worden geplukt. Koffiebomen kunnen tot wel acht keer per jaar bloeien, wat betekent dat ze vaak zowel rijpe als onrijpe bessen dragen. Met de hand plukken zorgt er dan voor dat alleen de rijpe bessen worden geoogst.
3. HET BRANDENDe groene koffiebonen worden uit de bessen gehaald en in jutezakken naar de branderijen vervoerd (jute beschermt de bonen tegen vocht). De bonen worden vervolgens gebrand bij temperaturen van 200 tot 240 °C, waarbij ze hun typische bruine kleur krijgen. De kleur hangt af van de temperatuur, waarmee de exacte tint van de boon wordt bepaald, evenals het geheel eigen aroma.
4. HET MENGENDoor de diverse soorten koffiebonen te vermengen, kan een uitgebalanceerd aroma tot stand worden gebracht. En omdat er talloze soorten gebrande koffiebonen bestaan, is een onbeperkt aantal koffiemelanges mogelijk. Om een geslaagde combinatie van koffiebonen te realiseren, zijn jarenlange ervaring en diepgaande kennis van zaken nodig.
5. HET ZETTENNadat de bonen zijn uitgepakt, kan koffie worden gezet. U kunt de Philips Saeco 'bean-to-cup' espressomachine het werk laten doen. De bonen worden vers gemalen, het water verhit en met een druk van 15 bar door precies de juiste hoeveelheid gemalen koffie geperst. Het resultaat is een espresso voor de kenner: een volle body, een intens en verrukkelijk aroma en een delicaat, hazelnootbruin crèmelaagje als finishing touch.
Kleurintensiteit
De kleurverzadiging van het crèmelaagje is het resultaat van het rooster- en extractieproces. Dit wordt aangegeven op een schaal van 0 - 9, van lichtgeel tot donkerbruin. Alleen een correct proces garandeert de lichtbruine tot hazelnootbruine kleur ( 4 tot 7) van de 'Perfetto'.
Structuur
De structuur van het crèmelaagje is het resultaat van de mix van de diverse koffie-elementen. De fijnheid wordt aangegeven op een schaal van 0 - 9. De gewenste structuur ligt tussen 6 en 9: compact, glad, zijdeachtig en glanzend.
Geurintensiteit
De geurintensiteit is de combinatie van alle positieve of negatieve geuren die u ruikt. Op een schaal van 0 - 9 scoort de 'Perfetto' tussen 6 en 9.
Behuizing
De textuur van een espresso houdt rechtstreeks verband met de viscositeit van de bereiding. Er zijn verschillende niveaus van rondheid, stroperigheid en structuur merkbaar. Op een schaal van 0 - 9 scoort de juiste textuur tussen 6 en 9.
Zuurgehalte
Het zuurgehalte beschrijft de frisse toon in de smaak. In een goed smakende espresso moet het zuurgehalte op een schaal van 0 - 9 tussen 2 en 5 scoren.
Bitterheid
De bitterheid beschrijft het typische bittertje in de smaak. Op een schaal van 0 - 9 mag een kop espresso geen hogere waarde hebben dan tussen 2 en 5.
Scherpte
Scherpte geeft dat typische droge gevoel in de mond. Op een schaal van 0 - 9 dient een kop espresso niet meer te scoren dan tussen 0 en 2.
Gedroogd fruit en noten
Deze geurtonen zijn onder meer afgeleid van de geur van gedroogd fruit en noten als amandelen, walnoten, dadels, gedroogde vijgen en pruimen. De juiste score voor een kop espresso op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 4 en 9.
Geroosterd
Deze tonen, waaronder geuren als die van granen, chocolade en vanille, geven de reukfactor aan die wordt bepaald door het roosterniveau van de bonen. De correcte score voor een kop espresso op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 4 en 9.
Pittig
Deze tonen geven de reukfactor aan die wordt afgeleid van de geur van specerijen zoals peper, kruidnagel, mosterd en zoethout. De juiste score voor een kop espresso op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 0 en 4.
Empyreumatisch
Rokerige, branderige of bakgeuren mogen niet voorkomen in een kop espresso. De totale geurimpact mag een score van 2 niet overschrijden op een schaal van 0 - 9.
Biochemisch
Een kop espresso mag geen biologische of chemische geurtonen bevatten. De totale geurimpact mag een score van 2 niet overschrijden op een schaal van 0 - 9.
Aanhoudend aroma
De smaak van alle aroma's moet langdurig en intens in de mond achterblijven. De juiste score voor een kop espresso op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 6 en 9.


Klik voor meer informatie op de trefwoorden.
HOE IS ONZE LATTE MACCHIATO PERFETTO OPGEBOUWD?
Kleurintensiteit
De kleurverzadiging van het melkschuim op de koffie wordt aangegeven op een schaal van 0 - 9 en omvat diverse tinten van wit tot bruin. Alleen bij een correct proces ontstaat de perfecte kleur, tussen matwit en gebroken wit (tussen 0 en 2).
Hoeveelheid crème
De dikte van het crèmelaagje op het oppervlak mag op een schaal van 0 - 9 een score tussen 4 en 6 niet overschrijden.
Behuizing
De textuur van een latte macchiato houdt rechtstreeks verband met de viscositeit van de bereiding en het juiste opschuimen van de melk. Er zijn verschillende niveaus van rondheid, stroperigheid en structuur merkbaar. Op een schaal van 0 - 9 ligt de juiste score tussen 4 en 6.
Zuurgehalte
Het zuurgehalte beschrijft de frisse zuurtje in de smaak. In een perfect smakende latte macchiato moet het zuurgehalte op een schaal van 0 - 9 tussen 1 en 3 scoren.
Bitterheid
De bitterheid beschrijft het typische bittertje in de smaak. Op een schaal van 0 - 9 mag een kop latte macchiato geen hogere waarde hebben dan tussen 1 en 3.
Scherpte
Scherpte geeft dat typische droge gevoel in de mond. Op een schaal van 0 - 9 dient een kop latte macchiato niet meer te scoren dan tussen 0 en 2.
Geurintensiteit
De geurintensiteit is de combinatie van alle positieve of negatieve geuren die u ruikt. Op een schaal van 0 - 9 ligt de perfecte score tussen 4 en 6.
Melkintensiteit
De melkintensiteit is de combinatie van alle directe zintuiglijke waarnemingen die u ervaart bij het ruiken van het melkingrediënt. Op een schaal van 0 - 9 ligt de perfecte score tussen 4 en 6.
Koffie-intensiteit
De koffie-intensiteit is de combinatie van alle directe zintuiglijke waarnemingen die u ervaart bij het ruiken van het koffie-ingrediënt De perfecte score op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 2 en 4.
Empyreumatisch
Ook olfactorische gewaarwordingen van typische rokerige, branderige of bakgeuren, of de geur van gekookte melk, worden in een kop latte macchiato onderzocht. De totale geurimpact mag een score van 2 niet overschrijden op een schaal van 0 - 9.
Biologisch
Tot op zekere hoogte bevat een kop latte macchiato ook enkele biologische geurtonen. Deze tonen mogen op een schaal van 0 - 9 niet meer dan tussen 0 en 2 scoren.
Chemisch
Typisch chemische geuren, zoals zwavelachtig en alkalisch, mogen slecht in minimale mate aanwezig zijn: een score tussen 0 en 2 op een schaal van 0 - 9.
Aanhoudend aroma
De smaak van alle aroma's moet langdurig en intens in de mond achterblijven. De juiste score voor een kop latte macchiato op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 4 en 6.


Klik voor meer informatie op de trefwoorden.
HOE IS ONZE CAPPUCCINO PERFETTO OPGEBOUWD?
Kleurintensiteit
De kleurverzadiging van het melkschuim op de koffie is afhankelijk van de temperatuur tijdens het opschuimproces. De schaal van 0 - 9 omvat diverse tinten van wit tot geel. Alleen bij een correct proces ontstaat de perfecte kleur, tussen matwit en gebroken wit (tussen 0 en 2).
Structuur
De structuur van het melkschuim is het resultaat van een juiste mengeling van lucht en melk. De fijnheid kan worden aangegeven op een schaal van 0 - 9. De juiste score ligt tussen 6 en 9: een compacte en uniforme structuur, zonder duidelijk zichtbare belletjes.
Geurintensiteit
De geurintensiteit is de combinatie van alle positieve of negatieve geuren die u ruikt. Op een schaal van 0 - 9 scoort de 'Perfetto' tussen 6 en 9.
Koffie-intensiteit
De koffie-intensiteit is de combinatie van alle directe zintuiglijke waarnemingen die u ervaart bij het ruiken van het koffie-ingrediënt De juiste score op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 6 en 9.
Melkintensiteit
De melkintensiteit is de combinatie van alle directe zintuiglijke waarnemingen die u ervaart bij het ruiken van het melkingrediënt De juiste score op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 6 en 9.
Behuizing
De textuur van een cappuccino houdt rechtstreeks verband met de viscositeit van de bereiding en het juiste opschuimen van de melk. Er zijn verschillende niveaus van rondheid, stroperigheid en structuur merkbaar. Op een schaal van 0 - 9 scoort de 'Perfetto' tussen 6 en 9.
Zuurgehalte
Het zuurgehalte beschrijft de frisse toon in de smaak. In een smakelijke cappuccino moet het zuurgehalte op een schaal van 0 - 9 tussen 0 en 3 scoren.
Bitterheid
De bitterheid beschrijft het typische bittertje in de smaak. Op een schaal van 0 - 9 mag een kop cappuccino geen hogere waarde hebben dan tussen 3 en 6.
Gedroogd fruit en noten
Deze geurtonen zijn onder meer afgeleid van de geur van gedroogd fruit en noten als amandelen, walnoten, dadels, gedroogde vijgen en pruimen. De juiste score voor een kop cappuccino op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 4 en 9.
Geroosterd
Deze tonen, waaronder geuren als die van granen, chocolade en vanille, geven de reukfactor aan die wordt bepaald door het roosterniveau van de bonen. De correcte score voor een kop cappuccino op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 4 en 9.
Empyreumatisch
Rokerige, branderige of bakgeuren, of de geur van gekookte melk mogen niet voorkomen in een kop cappuccino. De totale geurimpact mag een score van 2 niet overschrijden op een schaal van 0 - 9.
Biochemisch
Een kop cappuccino mag geen biologische of chemische geurtonen bevatten. De totale geurimpact mag een score van 2 niet overschrijden op een schaal van 0 - 9.
Aanhoudend aroma
De smaak van alle aroma's moet langdurig en intens in de mond achterblijven. De juiste score voor een kop cappuccino op een schaal van 0 - 9 ligt tussen 6 en 9.


Klik voor meer informatie op de trefwoorden.
Contact

070 700 036
(€ 0,15 p/min*)

Maandag t/m Vrijdag 08.00 - 20.00
Zaterdag 09.00 - 18.00
*Additionele kosten kunnen in rekening worden gebracht door uw (mobiele) netwerk provider

De koppeling is naar het klembord gekopieerd