0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Chocolademousse

    Met uw staafmixer maakt u in een handomdraai deze zalige chocolademousse. De perfecte afsluiter van een heerlijk diner.

    Porties 4, Bereidingstijd: 30-60 minuten
    The Philips Chef
    Moederdag
    Desserts en gebakjes
    Feest
    Chocolade
    30-60 minuten
    Oudejaarsavond
    Fruit
    Kerstmis

    Ingrediënten

    • 150 gram pure chocolade (78%)
    • 2 eieren (indien mogelijk gepasteuriseerd)
    • 50 gram witte basterdsuiker
    • 200 ml slagroom

    Bereiding

    • Doe de chocolade in een hakmolen en hak deze met korte pulsen fijn. Plaats een kom in een pan met water en laat de chocolade hierin au bain marie smelten.
    • Ontvet een grote kom voor het eiwit. Ontvet ook de garde. Splits de eieren en klop met de garde het eiwit goed stijf. Voeg daar langzaam de helft van de basterdsuiker aan toe en blijf kloppen tot de substantie pieken vormt.
    • Klop in een andere kom de slagroom mooi stijf. Klop vervolgens met de garde de eerder gesplitste eidooiers los en voeg de andere helft van de suiker hieraan toe.
    • Roer de gesmolten chocolade door het eierdooiermengsel. Spatel de daarna ontstane massa door de slagroom. Spatel als laatste alles door het eiwit.
    • Spuit de chocolade mousse in de glazen en dek deze af met vershoudfolie.
    • Tip van de Chef: Ik beveel gepasteuriseerde eieren aan voor dit gerecht. Dit omdat rauwe eieren met het oog op salmonellabesmetting sterk worden afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
    Chocolademousse

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.