0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Spoom van champagne en frambozensorbet

    Een spoom serveert u vaak als tussengang om tijdens een diner het eten een beetje te laten zakken. Maak voor kerst deze heerlijke, verfrissende spoom met zelfgemaakt sorbetijs en frambozen!

    Porties 8, Bereidingstijd: 0-30 m
    0-30 minuten
    Sapcentrifuge
    Vegetarisch
    Lactosevrij
    The Philips Chef
    Feest
    Zomer
    Fruit
    Glutenvrij
    Drankjes en ijs
    Kerstmis

    Ingrediënten

    • 1 fles Champagne
    • Voor het sorbetijs:
    • 500 gram frambozen
    • 1 limoen
    • 1 eetlepel honing

    Bereiding

    • Doe de frambozen in de sapcentrifuge en maak op stand 1 frambozensap. Meng dit sap met de honing en het sap van ½ limoen. De limoen versterkt de smaak van het fruit.
    • Doe deze vloeistof vervolgens in een grote bak van ongeveer 20 bij 25 cm en zet deze in de diepvries.
    • Na een half uur ontstaat er een randje ijs. Roer alles dan goed door met een vork zodat de bevroren stukjes loskomen. Herhaal dit elk half uur totdat alles is gekristalliseerd en er granita is ontstaan. Dit duurt ongeveer 2,5 - 3 uur.
    • Gebruik een kleine ijsknijper om bolletjes van de granita te maken en zet deze bolletjes 24 uur in de diepvries, in een afgesloten bak.
    • Wanneer u de bevroren bolletjes nodig hebt, doe ze dan samen met wat frambozen in een hoog champagneglas. Giet tot slot de champagne over het ijs en vul het glas. Genieten!
    Spoom van champagne en frambozensorbet

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.