Als je aan iemand uit Engeland vraagt wat hun favoriete gerecht is, zeggen de meeste Yorkshire Pudding (Toad in the hole). Ik was laatst voor Philips in Engeland en daar vroeg iedereen aan me of Toad in the Hole gemaakt kan worden in de Airfryer. Het is een broodschotel die wordt gevuld met worstjes en wordt gebakken in een vuurvaste schaal. Heerlijk als stevig tussendoortje of als avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 kleine worstjes
- 165 gram bloem
- 2 eieren
- 160 ml melk
- 120 ml koud water
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 rode ui, fijn gesneden
- 15 gram rozemarijn
Bereiding
- Neem een vuurvaste schaal die in je Airfryer past en smeer deze in met wat olie. Zeef de bloem boven een middelgrote kom en klop de eieren erdoor. Voeg geleidelijk de melk, het water, de gehakte ui en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar.
- Steek de takjes rozemarijn in de worstjes en leg in de schaal. Schenk het beslag over de worstjes.
- Verwarm de Airfryer voor op 160 graden en bak de schotel af in 30 minuten