0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Lamsbout met spruitjes

    De Airfryer bakt met lucht en heeft daardoor nagenoeg geen smaakoverdracht. Daardoor kun je gemakkelijk hele maaltijden van bijvoorbeeld aardappelen, vlees en groenten tegelijk bereiden. In dit recept laat ik je zien hoe je een heerlijke lamsbout bereidt met spruitjes en aardappel quenelles. Quenelles zijn mooie, bolle, ovale vormjes. Aardappel quenelles kun je gemakkelijk op voorhand maken en invriezen totdat je ze nodig hebt. Variatie is mogelijk; meng bijvoorbeel kruiden of specerijen door de aardappelpuree. Een lekkere combinatie: meng twee theelepels mierikswortelpuree door de aardappelpuree.

    Porties 4
    Hoofdgerechten
    Airfryer
    +90 minuten
    Vlees

    Ingrediënten

    • Voor de lamsbout:
    • 1 kilo lamsbout
    • 2 lepels arachide olie
    • 15 gram rozemarijn
    • 15 gram citroentijm
    • 1 teen knoflook
    • 600 gram spruitjes
    • Voor de quenelles:
    • 4 grote aardappels
    • Klontje boter
    • Nootmuskaat
    • 100 ml melk

    Bereiding

    • Neem een mooie lamsbout en rol hier een paar flinke takken rozemarijn en citroentijm in. Smeer de bout in met de arachideolie. Verwarm de Airfryer voor op 150 graden en bak de lamsbout 75 minuten.
    • De aardappel quenelles maken gaat eenvoudig en zoals ik eerder vertelde kun je ze op voorhand bereiden en invriezen. Stamp de aardappels tot puree en breng naar keuze op smaak met melk, een klontje boter en wat nootmuskaat. Vorm de quenelles met behulp van twee lepels, door de puree van de ene lepel naar de andere lepel te scheppen. Als je ervoor kiest om de quenelles op voorhand te maken, hebben ze 15 minuten baktijd nodig op 200 graden. Als je ze vers bereidt, hebben ze maar 8 minuten nodig.
    • Maak de spruitjes schoon en meng deze met wat honing en neutrale olie. Na de 75 minuten baktijd van de lamsbout voeg je de spuitjes toe en de bevoren quenelles. Bak de lamsbout, spruitjes en quenelles samen 15 minuten op 200 graden. Als je de quenelles vers hebt bereid, voeg je ze 7 minuten na de spruitjes toe.
    Lamsbout met spruitjes

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.