0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

      Haringsalade met rode biet en appel

    De Onionchef is uw keukenassistent die voor u de blokjes hakt of uw dressing maakt, met een druk op de knop. Zo maakt u in een handomdraai deze heerlijke haringsalade met de bijbehorende dressing.

    Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten
    0-30 minuten
    Groenten
    Vis
    The Philips Chef
    Onionchef
    Hoofdgerechten
    Zomer
    Fruit

    Ingrediënten

    • 4 haringen
    • 500 gram vastkokende aardappelen
    • 400 gram rode bieten (gekookt)
    • 1 appel
    • 1 harde avocado
    • 1 rode ui
    • 4 takjes dille
    • 2 augurken
    • Peper en zout uit de molen
    • 2 takjes verse dille
    • Dressing:
    • 3 eetlepels witte wijn
    • 2 lepels olijfolie
    • Mespunt nootmuskaat
    • 250 gram crème fraîche
    • 1 theelepel mosterd
    • 2 takjes verse dille

    Bereiding

    • 1. Maak eerst de dressing door het zwarte mes in de Onionchef te zetten. Doe de wijn, olijfolie, nootmuskaat, crème fraîche, mosterd en dille in de Onionchef en maak hier een mooie witte dressing van.
    • 2. Breng deze op smaak met peper en zout. Schil de aardappels en snij deze in stukken. Zet een pan met water op. Doe de aardappels samen met de rode ui in de Onionchef, met het paarse mes in de speciale mand.
    • 3. Kook de aardappelstukjes en de rode ui in het water ongeveer 1 minuut tot ze gaar zijn. Doe nu de appel, augurk en dille door de Onionchef en meng deze met de aardappel en een beetje van de dressing tot een mooie salade. Breng dit op smaak met peper en zout uit de molen.
    • 4. Maak de Onionchef schoon en doe nu de rode bieten door de mand met het paarse mes. En zet deze ook apart. Herhaal dit met de avocado. Snij de haring in kleine blokjes en maak in een laag breed glas mooie laagjes van aardappelsalade, bietjes, avocado en haring.
    • 5. Eindig met de haring en doe daarop een flinke lepel dressing. Garneer met wat dille.
    • Tip van de Chef: U kunt dit gerecht als kleine appetizer maken, maar ook als koud voorgerecht en zelfs bij de lunch.
    Haringsalade met rode biet en appel

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.