0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

      Halloweenpasta

    Met een pastamachine draait u in slechts 15 minuten de 250 gram oranje en 250 gram zwarte pasta die u nodig heeft voor dit eng lekkere Halloweengerecht.

    Porties 5, Bereidingstijd: 0-30 minuten
    Grillpan
    0-30 minuten
    Halloween
    The Philips Chef
    Hoofdgerechten
    30-60 minuten
    Aardappelen
    Airfryer
    Vlees

    Ingrediënten

    • Voor de pasta:
    • Oranje: 250 gram semola en 100 ml wortelsap
    • Zwart: 250 gram semola, 2 zakjes inktvisinkt en in totaal 100 ml water
    • Voor glutenvrije pasta:
    • Oranje: 250 gram maïsmeel, 5 gram xanthaangom en 150 ml wortelsap
    • Zwart: 250 gram maïsmeel, 5 gram xanthaangom, 2 zakjes inktvisinkt en in totaal 150 ml water
    • Voor de vulling:
    • 400 gram kipfiletblokjes
    • 350 gram kleine tomaten (liefst oranje)
    • 1 hele pompoen (middelgroot)
    • 1 ui
    • ¼ rode kool
    • 3 tenen knoflook
    • 1 kleine chorizo worst
    • 1 kleine broccoli
    • 1 komkommer
    • 3 eetlepels rode pesto
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Peper en zout uit de molen

    Bereiding

    • Maak eerst de twee soorten pasta. Doe de bloemsoort (semola of maïsmeel) in uw pastamachine en selecteer programma 1 en gebruik het spaghetti-mondstuk. Voeg via de klep aan de bovenkant het vocht toe.
    • Snij de pasta af op 20 cm als deze uit de pastamachine komt en leg de 2 kleuren pasta apart op 2 borden zodat ze niet mengen.
    • Breng een grote pan water aan de kook en kook eerst de oranje en daarna de zwarte pasta gedurende 2 minuten. Spoel de pasta koel met koud water. Meng 1 eetlepel olijfolie door de gekookte pasta.
    • Hol de pompoen uit en snij de vulling in blokjes. Gooi de draden en pitten weg. Snij de broccoli in kleine roosjes en de tomaten door de helft, de rode kool in repen en de knoflook zeer fijn.
    • Snij de komkommer in plakken en hou deze apart voor de salade. Maak met een mesje Halloweengezichtjes in de komkommer (zie foto) en breng de komkommerplakken op smaak met peper.
    • Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan. Snij de chorizo in kleine blokjes en bak deze samen met de kipblokjes hierin mooi krokant. Voeg daarna de gesneden ui, knoflook, rode kool en broccoli toe en bak dit 2 minuten mee op.
    • Doe de pesto en de 2 gekookte pastasoorten door het mengsel en bak dit nog eens 2 minuten mee op.
    • Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Vul nu de pompoen met de spaghettimaaltijd en serveer deze met de enge komkommersalade. Een gevulde pompoen met lekker veel groenten en kip: een extra groot feest op tafel!
    Halloweenpasta

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.