0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Kippendijfilet is malser en heeft meer smaak dan kippenborstfilet. Dit gerecht is erg lekker als lunchgerecht, maar kan ook goed als avondmaaltijd worden gegeten. De saus is vetarm, doordat er magere Turkse yoghurt is gebruikt in plaats van mayonaise. Varieer gerust en maak dit brood ook eens met lamsvlees, dit is ook een erg goede combinatie.

    Porties 2
    Hoofdgerechten
    Groenten
    Airfryer
    +90 minuten
    Gevogelte

    Ingrediënten

    • Voor het gevulde brood:
    • 1 Turks brood
    • 500 gram kippendijfilet, in reepjes
    • 100 gram zwarte olijven
    • 200 gram tomaten
    • 2 rode uien
    • 1 theelepel gerookte paprika poeder
    • 1 theelepel komijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Mespunt chilipoeder
    • 75 gram rucola
    • Voor de saus:
    • 250 gram Turkse yoghurt 0% vet
    • 3 tenen knoflook
    • 15 gram peterselie, gesneden

    Bereiding

    • Snijd de kippendijfilets in mooie dunne reepjes. Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, chilipoeder, gerookte paprika poeder, komijn, peper en zout. Leg het vlees in de marinade, schep om en laat 1 uur staan.
    • Plet de knoflook en snij deze heel fijn samen met de peterselie. Meng deze door de Turkse yoghurt en dek af met plastic. Laat ook dit 1 uur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
    • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Leg de kip in de Airfryer en bak deze 10 minuten. Schud een paar keer goed om. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen.
    • Snijd het Turkse brood in vieren en vul deze met de gebakken kip, gesneden tomaat en ui en natuurlijk de heerlijke knoflooksaus. Garneer af met rucola.
    • Eet smakelijk!
    Gevuld Turks brood met kippendij

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.