Luchtbevochtiger

Hygiënische en natuurlijke luchtbevochtiging. Adem het verschil.
AC3256/10
NanoCloud

Tegen droge binnenlucht door verwarming in de winter

Philips luchtbevochtiger: ideale luchtvochtigheid voor een betere gezondheid

 

  • Stoot 99% minder bactieriën uit*
  • Hoogwaardige filter
  • Effectieve luchtbevochtiging
Aanbevolen verkoopprijs: 119,99 €
30 dagen bedenktijd en gratis retour bij Philips
Schadelijke stoffen in de lucht

Wat is luchtvochtigheid?

 

Luchtvochtigheid kan worden uitgedrukt in een absolute en een relatieve luchtvochtigheidswaarde. De absolute waarde geeft de hoeveelheid water in een bepaalde hoeveelheid lucht aan. De relatieve luchtvochtigheid, in procenten, geeft aan hoeveel waterdamp zich in de lucht bevindt ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp. De hoeveelheid waterdamp die lucht normaliter bevat, hangt onder meer af van de temperatuur. Hoe kouder het is, hoe minder waterdamp er in de lucht zit.

vochtigheidstabel

Ideale luchtvochtigheid in huis

 

De lucht bevochtigen tot een vochtigheidsgraad van 40%-60% zorgt voor vermindering van gezondheidsproblemen die door droge lucht kunnen worden verergerd. Deze optimale vochtigheidsgraad voorkomt bovendien de groei van bacteriën en schimmels en maakt het ademhalen veel prettiger.

Een te lage luchtvochtigheid

Wist u dat ongeveer 60% van het menselijk lichaam bestaat uit water? Droge lucht onttrekt water uit huid en haarcellen. Bij een lage luchtvochtigheid verliest het lichaam vocht omdat het zweet op de huid sneller verdampt. Ook kunnen de longen minder zuurstof uit de ingeademende lucht opnemen. Zowel een te vochtige als een te droge atmosfeer wordt bij bepaalde temperaturen als onaangenaam ervaren.

 

Het inademen van droge lucht voelt allereerst hard en vervelend. Daarnaast kunt u last krijgen krijgen van veel voorkomende kwaaltjes zoals gebarsten lippen, droge branderige ogen, een droge huid, geirriteerde ogen/neus, hoesten, hoofdpijn of zelfs een slechte nachtrust en concentratieproblemen. Ook astma en allergische reacties kunnen worden versterkt door deze droge lucht. Bovendien verspreiden (griep)virussen zich in koude droge lucht sneller.

 

De ideale luchtvochtigheid in huis brengt meerdere voordelen met zich mee zoals een comfortabele ademhaling, betere nachtrust en vitalere huid, lippen en haar. Vandaar dat het met name in de wintermaanden belangrijk is om luchtvochtigheid te reguleren in de ruimtes waar u veel bent zoals de slaapkamer, kinder- en babykamer en de woonkamer waar de verwarming vaak aan staat.

Wat is een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger helpt u om deze ideale, constante luchtvochtigheid van ongeveer 50% binnenshuis te behouden. Door water te verdampen wordt de luchtvochtigheid in de desbetreffende ruimte gereguleerd en wordt er een gezonde omgeving gecreëerd. Er zijn meerdere technieken om de ideale luchtvochtigheid te creëren. Een zeer effectieve techiek is koud-water verdamping. Bij koudwaterverdampers wordt dit proces op gang gebracht door middel van een ventilator die lucht langs een vochtig element leidt.

Philips Luchtbevochtigers

De Philips luchtbevochtigers zijn koud-water verdampers met de unieke, innovatie NanoCloud technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat er tot 99% minder bacterieën worden verspreidt in vergelijking met andere ultrasonische luchtbevochtigers. De druppels die de Philips luchtbevochtigers verspreiden zijn door deze technologie namelijk zo klein dat deze geen bacterieën meer kunnen bevatten. Hierdoor is dit een gezondere manier om de ideale luchtvochtigheid in huis te bereiken. De luchtbevochtiger verspreidt de druppels gelijkmatig en laat geen kalk of natte plekken achter op vloeren of meubels.

Luchtbevochtiger in de babykamer

Gezonde luchtvochtigheid voor uw kindje

 

De huid van een baby verschilt sterk van een volwassen huid. De babyhuid ziet er mooi uit en voelt zacht aan. Maar het belangrijkste verschil is dat de babyhuid kwetsbaarder is omdat deze een andere structuur heeft. Hierdoor neemt de huid van uw kindje gemakkelijk water op, maar laat het ook weer snel los wat ervoor zorgt dat een babyhuid sneller droog wordt. Voor de gezondheid van uw kindje is een goede luchtvochtigheid dus erg belangrijk. De HU4801 is speciaal ontworpen om de luchtvochtigheid op de babykamer op peil te brengen. U kunt bijvoorbeeld zelf kiezen voor normale of stille luchtbevochtiging en het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld wanneer al het water is verdampt. Daarnaast passen het design en de kleur in iedere babykamer.

Aanbevolen door avent
luchtbevochtiger
VitaShield

De interne technologie onthuld

 

1. Natuurlijk verdampingsproces zorgt voor optimale prestaties

2. Verspreidt minder bacteriën in vergelijking met toonaangevende ultrasone luchtbevochtigers die gebruikmaken van koude mist

3. Geen natte vlekken of wit stof

4. Slimme vochtigheidsregeling tussen 40% en 60%

5. Geen heet water, dus geen verbranding door heet water of warme stoom

Gezonde lucht met 99% minder bacteriën

 

Het kan niet eenvoudiger. De NanoCloud-technologie in onze luchtbevochtigers maakt gebruik van een natuurlijk verdampingsproces om de lucht in huis te bevochtigen.

 

De watermoleculen zijn zo klein, dat ze minder bacteriën verspreiden* dan vochtigheid die door ultrasone luchtbevochtigers wordt verspreid.

 

*Gebaseerd op de uitstoot van de bacterie Pseudomonas Fragi, rechtstreeks vanuit schone units en filters, na 2 uur doorlopend gebruik in de hoogste stand, met gebruik van gesteriliseerd water waaraan voornoemde bacterie was toegevoegd, in een vat van 1 m3, ververst bij 280 L/min, (74 gpm).

Geen wit stof of natte plekken

 

Water kan mineralen, calcium en magnesium bevatten. Wanneer waterdruppels op uw meubels, wand of vloer terechtkomen, kunnen ze een wit residu achterlaten. Met uw nieuwe Philips-luchtbevochtiger gebeurt dit niet.

 

De ultrafijne, onzichtbare mist die met onze NanoCloud-technologie wordt gemaakt, is te klein om mineralen te bevatten. In plaats daarvan blijven de mineralen achter in het waterreservoir waar ze horen (en dat u gemakkelijk kunt reinigen). En omdat de damp zo fijn is, blijft het vocht langer in de lucht en ontstaan er geen natte plekken op nabijgelegen oppervlakken.

Constante vochtigheidsgraad - automatisch

 

Wat is een prettige vochtigheidsgraad? De optimale vochtigheidsgraad binnenshuis is 40%-60%. Dat voelt het meest comfortabel aan en remt de groei van schimmels en bacteriën.

 

De NanoCloud-technologie in uw nieuwe luchtbevochtiger van Philips controleert de lucht voortdurend en zorgt voor een constante vochtigheid. U hoeft alleen maar uw voorkeur in te stellen: 40%, 50% of 60%. Maar u kunt ook kiezen voor de automatische modus - dan doet uw Philips-luchtbevochtiger de rest.

 

 

Onze luchtbevochtigers

Veelgestelde vragen

Luchtbevochtiger

Hoeveel geluid maakt het apparaat? Kan ik slapen als het ingeschakeld is?
De geluidsniveaus van onze bevochtigers ligt tussen 31 - 59 dB(A). Verder beschikken verschillende Philips-bevochtigers over een slaapstand voor een zeer stille werking.
Wat is het energieverbruik?
Het energieverbruik van bevochtigers is 13-27 W.
Wat is de aanbevolen kamergrootte voor een Philips-bevochtiger?
De aanbevolen kamergrootte varieert van bureaublad tot woonkamer.
Kan ik gewoon water gebruiken of heb ik gedestilleerd water nodig?
U kunt voor de Philips-bevochtiger gewoon leidingwater gebruiken.
Er zijn grote prijsverschillen. Waarom?
De ultrasone bevochtiger heeft geen aandrijving en ventilator. Philips beschikt daar wel over, voor hoge prestaties en gezondere bevochtiging (disclaimer).
Werkt de verspreiding in de lucht ook als ik het apparaat in een hoek neerzet?
Met Philips NanoCloud neemt de hoeveelheid bacteriën dat in de lucht komt af met 99% (disclaimer toevoegen) ten opzichte van ultrasone bevochtigers. De onzichtbare nevel van watermoleculen heeft te weinig volume om bacteriën te bevatten en heeft een speciale wick waarmee bacteriën en schimmelsporen in de watertank worden onderschept.
Kunnen bacteriën en verschillende soorten schimmel in het water komen?
Met Philips NanoCloud neemt de hoeveelheid bacteriën dat in de lucht komt af met 99% (disclaimer toevoegen) ten opzichte van ultrasone bevochtigers. De onzichtbare nevel van watermoleculen heeft te weinig volume om bacteriën te bevatten en heeft een speciale wick waarmee bacteriën en schimmelsporen in de watertank worden onderschept.
Welk onderhoud is voor de Philips-bevochtiger vereist? Moet ik filters vervangen?
De Philips-bevochtiger maakt gebruik van een wick om de lucht vochtiger te maken. De levensduur van de wick hangt af van de gebruiksduur, het type water en de luchtkwaliteit in huis. In het algemeen moet u de wick om de 3 maanden vervangen. Sommige modellen beschikken wel over een antibacteriële cartridge die elk jaar moet worden vervangen. Verder raden we aan om de watertank regelmatig te reinigen.
Waarvan is het product gemaakt?
Watertank: ABS-plasticWick: papier en sluitstrip van plastic. Antibacteriële cartridge (HU4803 & HU4903): de antibacteriële cartridge bevat een bolletje van propolis voor een extra antimicrobiële werking. Propolis is een krachtig, natuurlijk antibacterieel middel.
Wat is droge lucht?
Droge lucht wordt gedefinieerd als lucht met een relatieve vochtigheidsgraad van minder dan 40%. Dit is meestal merkbaar bij minder dan 30%, wanneer mensen er klachten door krijgen. Droge lucht komt veel voor in de winter, wanneer vocht niet kan opstijgen door de kou. Idealiter moet de relatieve luchtvochtigheidsgraad in uw huis tussen 40 en 60% liggen. De hoeveelheid vocht varieert per seizoen, klimaat en woonomgeving.
Wat is relatieve luchtvochtigheid?
Relatieve luchtvochtigheid is de hoeveelheid waterdamp in de lucht, uitgedrukt als percentage van de hoeveelheid die nodig is voor 100% verzadiging op dezelfde temperatuur. Lucht met een relatieve vochtigheid van 100% is volledig verzadigd, waardoor er waterdruppels ontstaan.
Kan ik aromatische oliën aan het water toevoegen?
We raden af om aroma's aan het water toe te voegen. De aroma's blijven namelijk net als de bacteriën achter in het water en komen niet vrij. Bovendien kunnen de essentiële oliebestanddelen de onderdelen van plastic laten slijten.

Overige producten

Philips luchtreinigers bieden gezondere lucht voor mensen met astma en andere aandoeningen van de luchtwegen. Een betere luchtkwaliteit in huis.

Deze 2-in-1 combinatie van een luchtreinger en luchtbevochtiger beschermt u en uw gezin tegen verontreinigende deeltjes en droge lucht