Luchtkwaliteit in huis

Adem het verschil
We zijn steeds meer bezig met gezondheid van onszelf en ons gezin. We letten dagelijks op wat we eten en drinken, maar bent u ook bewust van de lucht die u iedere dag inademt? Wist u dat u in kilo’s 7 keer meer lucht inademt dan wat u eet en drinkt. Gemiddeld halen we 20.000 keer per dag adem en daarom is een goede luchtkwaliteit dus essentieel voor de gezondheid voor u en uw gezin.  
Grafiek lucht in name

Hoe is de luchtkwaliteit in huis vergeleken met de buitenlucht?

Wist u dat de lucht binnenshuis volgens de Wereldgezondheidsorganisatie* 2-5 keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht?

 

Luchtvervuiling van buiten kan gemakkelijk naar binnen komen als ramen en deuren openstaan. Maar zelfs als alles dicht is, kunnen door natuurlijke ventilatie allergenen en kleine deeltjes – kleiner dan 2,5 micrometer – binnendringen.

Pollen van bomen, onkruid en planten vormen een allergeen dat binnen veel voorkomt en dat allergische symptomen kan opwekken. Een ander allergeen is stof, dat onder andere bestaat uit huismijt, mineralen van buiten en andere deeltjes die ernstige allergische reacties en astma kunnen veroorzaken.

Verontreinigende deeltjes kunnen het gevolg zijn van koken, schoonmaken en het hebben van huisdieren. Een nieuwe inrichting of nieuw meubilair kunnen gassen en vluchtige organische stoffen uitstoten.

 

Om de groei van schimmels, bacteriën en virussen tegen te gaan, moet de luchtvochtigheid in huis 40-60% zijn. In een ruimte met een optimale vochtigheidsgraad gaat ademen gemakkelijker en droogt de huid niet uit.

 

*Feitelijke waarden waren binnen/buiten verhoudingen van 1.62–6.37 in de zomermaanden en 2.05–10.99 in de wintermaanden. Tekst en afbeelding uit: T. Salthammer Angewandte Chemie Int. Ed. 52, (2013), 3320; Originele gegevens uit: B. Wang et al. / Atmospheric Environment 41 (2007)2851–2861.

huis doorsnede
Schadelijke stoffen in de lucht

Waarom is schone lucht belangrijk?

Gezonde lucht is voor iedereen belangrijk, maar sommige mensen ondervinden een verhoogd risico. Bijvoorbeeld zwangere vrouwen, kinderen, ouderen, mensen met longaandoeningen (astma of COPD) of allergieen merken het eerder als de lucht vervuild is en ondervinden veel last van slechte luchtkwaliteit. Ze kunnen bijvoorbeeld moeilijker ademhalen of hoesten meer. Als u last heeeft van hooikoorts, komen daar in de lente ook nog eens pollen bij die veel klachten kunnen veroorzaken zoals rode ogen, niezen en hoesten. Een slechte luchtkwaliteit heeft veel gevolgen op de korte- en lange termijn. Maar ook als u niet in één van de bovenstaande risicogroepen valt is gezonde lucht van levensbelang. Verschillende rapporten, bijvoorbeeld RIVM, leggen het verband tussen luchtkwaliteit en gezondheid. Schone lucht is daarom erg belangrijk voor de gezondheid van het hele gezin.

Producten voor optimale luchtkwaliteit in huis

 • Luchtreiniger

  Luchtreiniger

  Philips luchtreinigers bieden gezondere lucht voor mensen met astma en andere aandoeningen van de luchtwegen. Een betere luchtkwaliteit in huis.

 • Luchtbevochtigers

  Luchtbevochtigers

  Creëer een ideale luchtvochtigheid in huis met Philips luchtbevochtigers en voorkom een droge huid, ogen en slechte nachtrust. Lees meer online.

 • Combi

  Combi

  Deze 2-in-1 combinatie van een luchtreinger en luchtbevochtiger beschermt u en uw gezin tegen verontreinigende deeltjes en droge lucht.

Goed zorgen voor uw leefomgeving

 

Schone en optimaal vochtige lucht in huis is belangrijk voor een goede gezondheid.

VitaShield
VitaShield IPS (Luchtreiniger) – verwijdert ultrafijne deeltjes zo klein als 20 nanometer (0,00002 mm), waaronder bacteriën, stof, allergenen en virussen. 
AeraSense
AeraSense (Luchtreiniger)– geavanceerde sensortechnologie met accurate en doeltreffende prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een professionele sensor.
NanoCloud
NanoCloud (Luchtbevochtiger) – een unieke bevochtigingstechnologie waarmee op natuurlijke wijze een prettige vochtigheidsgraad in huis wordt gehandhaafd.

Onze technologie verwijdert

Veroorzaker
TVOC's
Veroorzaker
Geuren
Veroorzaker
Ultrafijne deeltjes
Vochtigheid
Virussen
Vochtigheid
Bacteriën
Vochtigheid
Fijne deeltjes
Veroorzaker
Huidschilfers van huisdieren
Veroorzaker
Huisstofmijt
Veroorzaker
Schimmelsporen
Vochtigheid
Pollen
Vochtigheid
Stof
Vochtigheid
Vochtigheid