Luchtkwaliteit in huis

Adem het verschil

Hoe is de luchtkwaliteit in uw huis in vergelijking met de buitenlucht?

Wist u dat de lucht binnenshuis volgens de Wereldgezondheidsorganisatie* 2-5 keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht?

 

Luchtvervuiling van buiten kan gemakkelijk naar binnen komen als ramen en deuren openstaan. Maar zelfs als alles dicht is, kunnen door natuurlijke ventilatie allergenen en kleine deeltjes – kleiner dan 2,5 micrometer – binnendringen.

Pollen van bomen, onkruid en planten vormen een allergeen dat binnen veel voorkomt en dat allergische symptomen kan opwekken. Een ander allergeen is stof, dat onder andere bestaat uit huismijt, mineralen van buiten en andere deeltjes die ernstige allergische reacties en astma kunnen veroorzaken.

Verontreinigende deeltjes kunnen het gevolg zijn van koken, schoonmaken en het hebben van huisdieren. Een nieuwe inrichting of nieuw meubilair kunnen gassen en vluchtige organische stoffen uitstoten.

 

Om de groei van schimmels, bacteriën en virussen tegen te gaan, moet de luchtvochtigheid in huis 40-60% zijn. In een ruimte met een optimale vochtigheidsgraad gaat ademen gemakkelijker en droogt de huid niet uit.

 

*Feitelijke waarden waren binnen/buiten verhoudingen van 1.62–6.37 in de zomermaanden en 2.05–10.99 in de wintermaanden. Tekst en afbeelding uit: T. Salthammer Angewandte Chemie Int. Ed. 52, (2013), 3320; Originele gegevens uit: B. Wang et al. / Atmospheric Environment 41 (2007)2851–2861.

huis doorsnede

Onze technologie verwijdert

Goed zorgen voor uw leefomgeving

 

Schone en optimaal vochtige lucht in huis is belangrijk voor een goede gezondheid.

VitaShield
VitaShield IPS – verwijdert ultrafijne deeltjes zo klein als 20 nanometer (0,00002 mm), waaronder bacteriën, stof, allergenen en virussen.
AeraSense
AeraSense – geavanceerde sensortechnologie met accurate en doeltreffende prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een professionele sensor.
NanoCloud
NanoCloud – een unieke bevochtigingstechnologie waarmee op natuurlijke wijze een prettige vochtigheidsgraad in huis wordt gehandhaafd.
Philips Air-app

Getest door ECARF voor mensen die last hebben van allergie


Een klinische test, uitgevoerd door ECARF, een van 's werelds toonaangevende organisaties voor allergieonderzoek, heeft uitgewezen dat mensen die lijden aan pollenallergie, bij gebruik van de luchtzuiveraar van Philips aanzienlijk minder symptomen vertoonden van pollenallergie, zoals niezen, tranen, rode ogen, jeukende neus, huidirritatie en loopneus.*
* Na 90 minuten gebruik van luchtzuiveraars van Philips, in vergelijking met blootstelling zonder filter - klinisch getest door ECARF

Producten voor optimale luchtkwaliteit in huis

 • Luchtreiniger

  Luchtreiniger

  Philips luchtreinigers bieden gezondere lucht voor mensen met astma en andere aandoeningen van de luchtwegen. Een betere luchtkwaliteit in huis.

 • Luchtbevochtigers

  Luchtbevochtigers

  Creëer een ideale luchtvochtigheid in huis met Philips luchtbevochtigers en voorkom een droge huid, ogen en slechte nachtrust. Lees meer online.

 • Combi

  Combi

  Deze 2-in-1 combinatie van een luchtreinger en luchtbevochtiger beschermt u en uw gezin tegen verontreinigende deeltjes en droge lucht.

Veelgestelde vragen

Luchtreiniger

Waarom heb ik een Philips-luchtzuiveraar nodig?
De lucht in huis is volgens een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie vaak 10-30 keer meer verontreinigd dan de buitenlucht. De Philips-luchtzuiveraar kan het hele jaar voor u en uw gezin worden gebruikt. Vooral in de lente en de zomer is het raadzaam om de Philips-luchtzuiveraar te gebruiken voor mensen met hooikoorts en andere allergieën die met luchtkwaliteit samenhangen.
Heb ik een Philips-luchtzuiveraar nodig?
De meeste mensen brengen 85% van hun tijd binnenshuis door, waar de lucht 10-30x meer verontreinigd is dan buitenshuis. Dit kan een negatief effect hebben op uw gezondheid. Alle Philips-luchtzuiveraars hebben gemeenschappelijk dat ze bewezen effectief zijn tegen veel voorkomende verontreinigers in huis, bijvoorbeeld PM 2.5, allergenen, bacteriën, virussen, formaldehyde en schadelijke gassen van vluchtige organische stoffen.
Waarom moet ik de lucht in huis zuiveren?
Philips VitaShield IPS-zuiveraars verminderen allergieën omdat met het meertraps actieve filtratiesysteem tot wel 99,7% van deeltjes in de lucht wordt vastgehouden, zodat veel van de irriterende stoffen die tot allergische reacties kunnen leiden, worden verwijderd. Het bijbehorende voorfilter houdt zware deeltjes tegen, zoals dierenhaar, stofmijten en stof. Tegelijkertijd worden met een HEPA schimmel, sporen van stofmijten, pollen en microscopische stofdeeltjes uit de lucht gefilterd. Deze fijne deeltjes kunnen leiden tot allergische en astmatische klachten. Daarnaast is het actieve koolstoffilter ontworpen om gevaarlijke gassen zoals formaldehyde en vluchtige organische stoffen zoals tolueen tegen te houden.
Wat wordt met de zuiveraar uit de lucht in huis gefilterd?
Philips-zuiveraars beschikken over verschillende filters met unieke specificaties om de meeste verontreinigers weg te filteren. Met het voorfilter worden de grotere deeltjes gevangen, zoals haar en stof.Met de multifunctionele filters en HEPA-filters worden ultrafijne deeltjes ter grootte van slechts 20 nanometer (0,00002 mm) verwijderd, zoals allergenen, virussen en bacteriën.Het actieve koolstoffilter gaat nog een stapje verder en kan schadelijke gassen en bepaalde geurtjes verwijderen.Met het filter met hoge capaciteit worden pollen, bacteriën en ultrafijne deeltjes weggefilterd. Misschien nog belangrijker: u wordt extra beschermd tegen formaldehyde en andere gassen van vluchtige organische stoffen.
Welk onderhoud is voor de Philips-luchtzuiveraar vereist? Moet ik filters vervangen?
Verontreinigers in de lucht worden door de Philips-luchtzuiveraar met filters weggefilterd. De levensduur van de filters is afhankelijk van het type filter, gebruiksduur en luchtkwaliteit in huis. In het algemeen moet u filters om de 1-3 jaar vervangen. Verder raden we aan om het voorfilter na verloop van tijd te reinigen.
Hoeveel geluid maakt de Philips-luchtzuiveraar?
Het geluidsniveau ligt tussen de 34 dB - 61 dB en verschillende producten zijn nog stiller in de slaapstand (20 dB).
Wat is het energieverbruik van de luchtzuiveraar?
Het energieverbruik is maximaal 47 W.
Wat is de aanbevolen grootte van de kamer?
De aanbevolen kamergrootte varieert van slaapkamer tot woonkamer.
Heeft het apparaat een automatische modus en slaapstand?
Ja, verschillende Philips-luchtzuiveraars beschikken over een slaapstand en slimme sensor waarmee de kwaliteit van de lucht wordt gemeten en de automatische modus wordt geregeld.
Wat wordt er met een luchtzuiveraar uit de lucht gefilterd?
Met de luchtzuiveraar worden fijne stof, allergenen, bacteriën, virussen en sigarettenrook weggefilterd.
Hoe weet ik of de luchtkwaliteit in huis is verbeterd?
Het is belangrijk om te weten of de luchtkwaliteit in huis is verbeterd, aangezien de meeste verontreinigers onzichtbaar en reukloos zijn. IPS in Philips VitaShield IPS staat dan ook voor Intelligent Purification System, een verzameling van geavanceerde functies waarmee de luchtkwaliteit in huis kunt regelen.VitaShield IPS is ontworpen om u te beschermen. De slimme (en automatisch werkende) luchtsensoren controleren de lucht in uw huis en passen deze aan. Een opvallend LED-lampje houdt u op de hoogte van de voortgang door de luchtkwaliteit aan te geven. Hierdoor weet u dat VitaShield IPS zijn werk doet.

Luchtbevochtiger

Hoeveel geluid maakt het apparaat? Kan ik slapen als het ingeschakeld is?
De geluidsniveaus van onze bevochtigers ligt tussen 31 - 59 dB(A). Verder beschikken verschillende Philips-bevochtigers over een slaapstand voor een zeer stille werking.
Wat is het energieverbruik?
Het energieverbruik van bevochtigers is 13-27 W.
Wat is de aanbevolen kamergrootte voor een Philips-bevochtiger?
De aanbevolen kamergrootte varieert van bureaublad tot woonkamer.
Kan ik gewoon water gebruiken of heb ik gedestilleerd water nodig?
U kunt voor de Philips-bevochtiger gewoon leidingwater gebruiken.
Kan ik aromatische oliën aan het water toevoegen?
We raden af om aroma's aan het water toe te voegen. De aroma's blijven namelijk net als de bacteriën achter in het water en komen niet vrij. Bovendien kunnen de essentiële oliebestanddelen de onderdelen van plastic laten slijten.
Wat is droge lucht?
Droge lucht wordt gedefinieerd als lucht met een relatieve vochtigheidsgraad van minder dan 40%. Dit is meestal merkbaar bij minder dan 30%, wanneer mensen er klachten door krijgen. Droge lucht komt veel voor in de winter, wanneer vocht niet kan opstijgen door de kou. Idealiter moet de relatieve luchtvochtigheidsgraad in uw huis tussen 40 en 60% liggen. De hoeveelheid vocht varieert per seizoen, klimaat en woonomgeving.
Wat is relatieve luchtvochtigheid?
Relatieve luchtvochtigheid is de hoeveelheid waterdamp in de lucht, uitgedrukt als percentage van de hoeveelheid die nodig is voor 100% verzadiging op dezelfde temperatuur. Lucht met een relatieve vochtigheid van 100% is volledig verzadigd, waardoor er waterdruppels ontstaan.
Waarvan is het product gemaakt?
Watertank: ABS-plasticWick: papier en sluitstrip van plastic. Antibacteriële cartridge (HU4803 & HU4903): de antibacteriële cartridge bevat een bolletje van propolis voor een extra antimicrobiële werking. Propolis is een krachtig, natuurlijk antibacterieel middel.
Welk onderhoud is voor de Philips-bevochtiger vereist? Moet ik filters vervangen?
De Philips-bevochtiger maakt gebruik van een wick om de lucht vochtiger te maken. De levensduur van de wick hangt af van de gebruiksduur, het type water en de luchtkwaliteit in huis. In het algemeen moet u de wick om de 3 maanden vervangen. Sommige modellen beschikken wel over een antibacteriële cartridge die elk jaar moet worden vervangen. Verder raden we aan om de watertank regelmatig te reinigen.
Kunnen bacteriën en verschillende soorten schimmel in het water komen?
Met Philips NanoCloud neemt de hoeveelheid bacteriën dat in de lucht komt af met 99% (disclaimer toevoegen) ten opzichte van ultrasone bevochtigers. De onzichtbare nevel van watermoleculen heeft te weinig volume om bacteriën te bevatten en heeft een speciale wick waarmee bacteriën en schimmelsporen in de watertank worden onderschept.
Werkt de verspreiding in de lucht ook als ik het apparaat in een hoek neerzet?
Met Philips NanoCloud neemt de hoeveelheid bacteriën dat in de lucht komt af met 99% (disclaimer toevoegen) ten opzichte van ultrasone bevochtigers. De onzichtbare nevel van watermoleculen heeft te weinig volume om bacteriën te bevatten en heeft een speciale wick waarmee bacteriën en schimmelsporen in de watertank worden onderschept.
Er zijn grote prijsverschillen. Waarom?
De ultrasone bevochtiger heeft geen aandrijving en ventilator. Philips beschikt daar wel over, voor hoge prestaties en gezondere bevochtiging (disclaimer).

Luchtzuiverings- en bevochtingscombinatie

Wanneer heb ik een Philips Air Combi nodig?
De lucht in huis is volgens een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie vaak 10-30 keer meer verontreinigd dan de buitenlucht. De Philips-luchtzuiveraar kan het hele jaar voor u en uw gezin worden gebruikt. Vooral in de lente en de zomer is het raadzaam om de Philips-luchtzuiveraar te gebruiken voor mensen met hooikoorts en andere allergieën die met luchtkwaliteit samenhangen.In de herfst en winter kan met de bevochtigingsfunctie worden voorkomen dat de huid droog wordt, ademen onprettiger is en de kans op griep toeneemt.
Heb ik een Philips Air Combi nodig?
De meeste mensen brengen 85% van hun tijd binnenshuis door, waar de lucht 10-30x meer verontreinigd is dan buitenshuis. Dit betekent dat iedereen baat heeft bij de Philips-luchtzuiveraar. Alle Philips-luchtzuiveraars hebben gemeenschappelijk dat ze bewezen effectief zijn tegen veel voorkomende verontreinigers in huis die nadelige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid en het welzijn van mensen (bijvoorbeeld PM 2.5, allergenen, bacteriën, virussen, formaldehyde en schadelijke gassen van vluchtige organische stoffen).
Waarom moet ik de lucht in huis zuiveren?
Philips VitaShield IPS-zuiveraars verminderen allergieën omdat met het meertraps actieve filtratiesysteem tot wel 99,7% van deeltjes in de lucht wordt vastgehouden, zodat veel van de irriterende stoffen die tot allergische reacties kunnen leiden, worden verwijderd. Het bijbehorende voorfilter houdt zware deeltjes tegen, zoals dierenhaar, stofmijten en stof. Tegelijkertijd worden met een HEPA schimmel, sporen van stofmijten, pollen en microscopische stofdeeltjes uit de lucht gefilterd. Deze fijne deeltjes kunnen leiden tot allergische en astmatische klachten. Daarnaast is het actieve koolstoffilter ontworpen om gevaarlijke gassen zoals formaldehyde en vluchtige organische stoffen zoals tolueen tegen te houden.
Waarom moet ik de binnenlucht bevochtigen?
Met Philips NanoCloud wordt een prettige en optimale vochtigheidsgraad in huis gehandhaafd door middel van een volledig natuurlijk proces.
• Door deze optimale vochtigheidsgraad te handhaven (40%-60% RV), worden gezondheidsklachten als gevolg van droge lucht tot een minimum beperkt.
• Met een Philips NanoCloud kunt u aangenamere bevochtigde lucht inademen.
Hoeveel geluid maakt een Philips Combi?
Het geluidsniveau van de Philips Combi ligt tussen de 34 en 58 dB.
Wat is het energieverbruik?
Het energieverbruik is max. 59 W.
Wat is de aanbevolen grootte van de kamer?
De aanbevolen kamergrootte varieert van slaapkamer tot woonkamer.
Heeft het apparaat een automatische modus en slaapstand?
Ja, verschillende Philips-luchtzuiveraars beschikken over een slaapstand en een slimme sensor waarmee de kwaliteit van de lucht in huis wordt gemeten en de automatische modus wordt geregeld.
Wat wordt met de zuiveraar uit de lucht in huis gefilterd?
Philips-zuiveraars beschikken over verschillende filters met unieke specificaties om de meeste verontreinigers weg te filteren;
• Met het voorfilter worden de grotere deeltjes gevangen, zoals haar en stof.
• Met de multifunctionele filters en HEPA-filters worden ultrafijne deeltjes ter grootte van slechts 20 nanometer (0,00002 mm) verwijderd, zoals allergenen, virussen en bacteriën.
• Het actieve koolstoffilter gaat nog een stapje verder en kan schadelijke gassen en bepaalde geurtjes verwijderen.
• Met het filter met meerdere lagen worden pollen, bacteriën en ultrafijne deeltjes weggefilterd. Misschien nog belangrijker: u wordt extra beschermd tegen formaldehyde en andere gassen van vluchtige organische stoffen die in nieuwe huizen en tijdens verbouwingen worden geproduceerd.
Wordt met een luchtreiniger de lucht beter gezuiverd en bevochtigd dan met een Philips Combi?
Nee, de Philips Combi is ontworpen om de lucht te bevochtigen en te zuiveren. Daarvoor wordt de unieke Philips NanoCloud- en Philips VitaShield IPS-technologie gebruikt. De luchtreiniger is vooral een bevochtiger. Er worden alleen bepaalde grote stofdeeltjes mee gezuiverd.
Welk onderhoud is voor de Philips Air Combi vereist? Moet ik filters vervangen?
De Philips Air Combi maakt de lucht vochtig met een vochtige wick en verontreinigers worden met filters weggefilterd. De levensduur van de filters en de wick hangt af van het type filter, de gebruiksduur en de luchtkwaliteit in huis. In het algemeen moet u filters om de 1-3 jaar vervangen en de wick elke 3 maanden. Verder raden we aan om het voorfilter en de watertank regelmatig te reinigen.
Wat wordt er met een Air Combi uit de lucht gefilterd?
Met de Air Combi worden fijne stof, allergenen, bacteriën, virussen en sigarettenrook weggefilterd.
Kan ik gewoon water gebruiken of heb ik voor de Air Combi gedestilleerd water nodig?
U kunt voor de Philips Combi gewoon leidingwater gebruiken.