Consumenten
Producten
Philips recipe for pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Pizza met parmaham, mozzarella en verse vijgen

Pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Ingrediënten voor het deeg

200 gram volkorenmeel
500 gram bloem
375 ml lauw/warm water
7 gram gedroogde gist
2 eetlepels melk
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel zout

Ingrediënten voor de tomatensaus

3 dl gezeefde tomaten
1 eetlepel honing
1 eetlepel balsamico azijn
Peper en zout

Ingrediënten voor de topping

5 plakken parmaham in dunne slierten
2 verse vijgen
100 gram buffelmozzarella
50 gram parmazaanse kaas
Rucola
20 gram geroosterde pijnboompitten
Verse basilicum

Zie dit recept als een basisrecept. U kunt het namelijk naar eigen smaak aanpassen. Vervang bijvoorbeeld de ham eens door zalm of gehakt, of beleg de pizza met andere groenten om zo uw eigen variatie te maken.

Werkwijze

Zet de deeghaak in de keukenrobot en weeg de ingrediënten af.
Doe het volkorenmeel, de bloem, de gedroogde gist en het lauwe water in de mengkom.
Laat de keukenrobot 5 minuten op stand 3 alle ingrediënten tot een egaal deeg mengen.

Voeg na 5 minuten de melk, de olijfolie en het zout toe en kneed nog eens 5 minuten op stand 3.
Wrijf intussen een grote kom in met olijfolie.
Kneed het pizzadeeg tot een dikke bol en leg het in een kom.
Leg een vochtige keukendoek over de kom en laat de bol pizzadeeg ongeveer 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Let erop dat het deeg niet in de tocht staat.
Maak met de ingrediënten van de tomatensaus een tomatenmengsel.
Rol de deegbal uit tot een plak van 30 cm doorsnede en houd de randen iets dikker aan.
Besmeer de pizza in het midden met het tomatenmengsel en verdeel dit met de bolle kant van een lepel.
Beleg de pizza met de slierten parmaham, tomaat, plakjes mozzarella, parmazaanse kaas en de pijnboompitten.
Verwarm de oven minimaal 30 minuten voor op 250 graden, zodat hij door en door heet is.
Mocht u ook een gril hebben, zet deze dan ook maximaal aan. (Bij het afbakken weer uitzetten)
Bak de pizza gedurende 15 minuten af op 250 graden en draai hem na 7 minuten om zodat de voorkant achterin de oven komt te liggen.
Bestrooi de gebakken pizza met de rucola, basilicum, verse vijgen en wat slierten honing.