Consumenten
Producten

Appel crumble koekjestaart

Ingrediënten voor de bodem

5 eieren
125 gram suiker
125 gram bakmeel

Ingrediënten voor de appel crumble

100 gram havermoutvlokken
125 gram bloem
115 gram ijskoude boter
100 gram suiker
1 mespunt kaneelpoeder
1 mespunt gemalen kardemom
1 mespunt gemalen steranijs
4 goudrenetten
4 eetlepels bruine suiker
Poedersuiker

Ingrediënten voor de topping

Pakje mini koekjes (wafeltjes)
0,5 liter slagroom
100 gram suiker

Werkwijze bodem

Klop de suiker en de eieren samen lekker luchtig in de keukenrobot met de garde op de hoogste stand.
Als het eiwit spierwit wordt en u van het beslag met uw garde een 8 kan draaien is het goed.
Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door de eiermassa.
Doe het deeg in een ingevet bakblik en bak het in 30 minuten gaar. U kunt zien of de bodem gaar is door er met uw vinger heel zacht op te drukken; de bodem is gaar als hij naar boven veert.
Leg een doek op het aanrecht en strooi er wat suiker op, zodat de bodem niet blijft plakken. Leg de bodem op de doek en laat hem afkoelen.

Werkwijze appel crumble

Weeg alle ingrediënten af en snijd de ijskoude boter in blokjes.
Meng de bloem, de havermoutvlokken, de suiker en de blokjes boter in een ruime schaal.
Kruid het mengsel met kaneelpoeder, de gemalen steranijs en het kardemonpoeder.
Was uw handen en kneed vervolgens alle ingrediënten tot een kruimelig deeg.
Verwarm de oven op 200°C. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Neem een ovenschaal en leg er de stukjes appel in.
Strooi de bruine suiker over de schaal met appelstukken en meng alles.
Verdeel het crumble-deeg over een ovenschaal.
Bak het geheel gedurende 25 tot 30 minuten in de hete oven en laat het afkoelen.

Werkwijze taart afwerken

Snijd de bodem in drie gelijke plakken.
Doe de slagroom en de suiker in de mengkom. Klop met de garde de slagroom stijf op de hoogste stand van de keukenrobot.
Leg de appel crumble-massa op de eerste bodemplak en bedek deze met slagroom.
Leg de tweede plak op de slagroom en herhaal de eerste stap. Leg vervolgens de derde plak erop.
Herhaal deze stap en werk de taart mooi af met slagroom en stukjes appel.